Afbeelding

Eerste spullen bij kerststal Pius X gebracht

Algemeen 67 keer gelezen
UDEN - Voorzichtig legt pastoor Van Osch het kindje Jezus in de kerststal van de Pius X-kerk. Die kerk is dan gesloten, het christelijke gedachtengoed is er springlevend, want Caritas Uden verzamelt er kleding en andere spullen voor armen in de wereld én in Uden.

[image=230615]

Dat doet Caritas Uden al twintig jaar en daar wordt deze week bij stil gestaan met onder meer een tentoonstelling en dus de bijzondere kerststal die door Jo Geurts uit de inventaris van de Pius X-kerk gered is voor Uden.
Het was bij de kerststal van de Pauluskerk dat Jas van Stiphout in een gesprek met pastoor De Bonth het idee kreeg om Caritas op te richten. Met succes en daar getuigt de tentoonstelling van.

[image=230614]

Net als twintig jaar geleden worden ook deze week kleding en andere spullen ingezameld voor de minder bedeelden in Zagreb én Uden want in de Pius-x-kerk is ook een kledingbank gevestigd. De eerste spullen werden maandag meteen bij de kerststal gelegd. Door bezoekers, maar ook door bijzondere mensen als Tineke Schalkwijk die al 18 jaar vele uren per dag truitjes breit onder het genot van het lezen van misdaadromans!

Lees haar bijzondere verhaal woensdag in het Udens Weekblad

[image=230617]

Wie kleding en dergelijke wil brengen is tot en met zaterdag welkom tussen 09.00 en 17.00 uur. Woensdagmiddag is speciaal voor kinderen die dan speelgoed en knuffels mogen brengen. Meer weten, kijk op www.caritasuden.nl.

[image=230618]

[image=230619]

[image=230620]

[image=230616]

[image=230621]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant