Afbeelding

Kerstwensboomactie Jan Bluyssenschool

Algemeen 7 keer gelezen
UDEN – Ladies Circle ’41 houdt dit jaar voor de derde keer de kerstwensboomactie. Cadeautjes worden door kinderen verzameld voor kinderen uit gezinnen die rond of onder het bijstandsniveau leven. Een deel van het geld dat BS Jan Bluyssen wist te winnen bij Kraak de Kluis van Rabobank stoppen ze in de actie.

[image=230484]

De kinderen van groep 7 gaven zelf aan geld in de actie te willen stoppen. Twee maanden geleden won de school 1.000 euro en de groep 500 euro. Van dit bedrag besteden ze 150 euro aan cadeautjes van vijf euro. De basisschool doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de kerstwensboomactie. Ze zouden vorig jaar eenmalig meedoen, maar de actie was zo’n succes dat besloten is om opnieuw deel te nemen.
Op de Jan Bluyssen en een aantal basisscholen in Veghel is vorige week een kerstboom opgetuigd met kerstbellen met een kaartje. Hierop staat of het om een jongen of een meisje gaat en hoe oud hij of zij is. De leerlingen van de scholen zoeken een cadeautje uit en leggen dit voor 17 december onder de kerstboom. Verschillende instanties zoals de kerk, voedselbank, Vluchtelingen-werk, Charitas, Optimisd en Stichting Leergeld zorgen dat de cadeautjes bij de kinderen thuis komen.
Nieuw dit jaar is dat de gemeente Uden meedoet aan de actie. De kinderen, tussen 0 en 12 jaar, die voor de actie in aamkerking komen, worden per brief op de hoogte gesteld en kunnen op 20 of 21 december hun cadeautje afhalen bij de gemeente. Vorig jaar zijn er 900 kinderen blij gemaakt. Mede door uitbreiding van de regio gaat het dit jaar om 1.300 kinderen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant