Afbeelding

Prentenboek over kerst van Annemieke Pecht

Kunst en cultuur 44 keer gelezen
UDEN – Vorig jaar stond de van oorsprong Udense Annemieke Pecht in het Udens Weekblad met haar Sinterklaasprentenboek: ‘Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft’. Dit prentenboek is goed ontvangen door het publiek, in een jaar tijd is er een derde druk uitgebracht. Dit najaar is een nieuw sfeervol prentenboek verschenen van haar hand: ‘De kerstwens van Raffie’.

[image=230483]

‘De kerstwens van Raffie’ is een hartverwarmend kerstverhaal over een kleine muis met een grote kerstwens. Net als de mensen zou muisje Raffie graag een keer Kerstmis willen vieren. Met een eigen kerstboom vol glimmende kerstballen en lichtjes in alle kleuren.
Het verhaal over Raffie en zijn zus Ranja is bedacht door Annemieke Pecht (29). Ze is geboren en getogen in Uden, maar woont nu sinds twee jaar in Breda. Omdat het Sinterklaasboek goed werd ontvangen, leek het haar leuk om ook een kerstprentenboek te maken. Een gezellig, sfeervol boek met opnieuw herkenbare, subtiele Nederlandse elementen in de prenten. Zo zijn in de prenten op de achtergrond trapgevelhuisjes en een molentje terug te vinden. Voor de illustraties heeft Annemieke weer samengewerkt met Julie van Zessen en Mieke Driessen. Voor het grootste deel is er gebruikt gemaakt van collagetechniek, dus bijna alles op de prenten is geknipt en geplakt. Het is opnieuw een warm, gezellig en grappig prentenboek geworden waarin veel te beleven valt voor kleuters.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant