Afbeelding

Erpse ligstal wordt slaapruimte

Column 15 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

De Kerstman bestaat. Althans tot derde kerstdag. En de Sint even niet. Nee, die bestaat pas weer in november 2013. Wat mij betreft, prima. Vroeger was ik een rotsvaste gelover … tot mijn 8e. Erger nog: mijn ouders geloofden ook in hem, dus die begrepen ook niet waarom ik steeds niets kreeg. Maar als je eventjes nadenkt is het toch een ongelofelijk verhaal, niet? Het is moeder Maria met een negatieve predictortest; een Hummer met een sticker van Greenpeace, kippensoep met ballen. Dat is het.
Net als die reclame voor incontinentieluiers. Heb je ooit bejaarde mensen zo sportief zien doen? Het lijkt wel alsof je leven niet eindigt maar begint bij incontinentie. Of dat shampoo-meisje van Fa onder die waterval. Normaal loop je een whiplash op als je onder zo’n watermassa gaat staan, maar niet nadat je je haar hebt gewassen met Fa. Maar hoho, oordeel niet te snel. Soms kunnen ongelofelijke zaken best waar zijn. Ik ben een keer naakt op een duracelbatterij gaan zitten en ik heb inderdaad nog 3 uur als een konijn op tafel zitten trommelen, zo vervelend voelde dat. Ik wil maar zeggen … Mijn zus had zich volgens haar huisarts tijdens de geboorte van haar jongste kind “als een man gedragen”. Is ze werkelijk bevallen voor studio sport met een pilsje in haar hand? Het zou kunnen.

En zo zit het dus ook met het nieuws in deze weekkrant. Die van vorige week stond helemaal vol met haast niet te geloven gebeurtenissen. Ik zal er slechts drie bespreken: 1. “Erpse ligboxstal wordt slaapruimte voor toeristen”. Ja hoor. De eigenaar moet gedacht hebben: “Maakt mij niet uit wat er stinkt, als ik er maar aan verdien”. Kan kloppen. 2. “Heg in brand in Millse Leeuwerikstraat”. Op zich niet gek …ware het niet dat het vorige week 7 dagen achter elkaar heeft geplensd dat ‘t goot. Heel Mill liep met een snorkel op maar in de Leeuwerikstraat ging de heg in de hens. Misschien dat ze een foute datum hadden vermeld voor de jaarlijkse buurtbarbecue. Het kán. En de laatste: 3. “Voetbalclub Willem 2 bezoekt kinderafdeling ziekenhuis Bernhoven.” “Het is goed dat je je realiseert dat er altijd nog mensen zijn, die het minder goed hebben dan wij” … zei de 8 jarige Kevin. Oké, die laatste is verzonnen. Maar de rest klopt, daar steek ik mijn hand voor in een Millse heg!

Een ongelofelijk fijn weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant