Afbeelding

Pieten stranden op ijskoud dak Den Dijk

Opmerkelijk 18 keer gelezen
ODILIAPEEL - Vol verwachting stonden de kinderen van basisschool Den Dijk in Odiliapeel maandagochtend te wachten op de komst van Sinterklaas en zijn pieten. Het was best wel koud, maar toen eenmaal Sinterklaas verscheen, dachten de kinderen daar natuurlijk totaal niet meer aan. Alleen waar waren de Pieten?

[youtube=IlrMrvx7GWU]

Tom Tom en Philippo hadden een andere route gekozen die meer bij Pieten past, namelijk door de schoorsteen. Slim als ze zijn kropen ze het dak op door een raam open te doen en enthousiast zwaaiden ze naar de kinderen op het schoolplein die helemaal uit hun dak gingen toen Tom Tom en Philippo ook nog met pepernoten strooiden.
De vrolijke stemming bij de twee sloeg echter om in lichte paniek toen de schoorsteen te smal was voor de Pieten om doorheen te kruipen én ook nog het raam terug was gevallen in het slot waardoor de weg terug was afgesloten.

[image=229978]

[image=229967]

[image=229970]

In de vrieskou op het gladde dak daalde de gevoelstemperatuur van de Pieten ver onder nul en toen het ook nog begon te sneeuwen, leken Tom Tom en Philippo te gaan veranderen in witte Pieten.
Maar gelukkig, een slimme moeder had de brandweer gebeld en binnen de kortste keren klonk daar de sirene en verscheen een rode ladderwagen. Het was nog heel even spannend, want klim als verkleumde Piet maar eens in zo’n wiebelend bakje, maar het liep gelukkig allemaal goed af. Tom Tom en Philippo keerden weer veilig terug op aarde om samen met Sinterklaas verder te feesten bij de kinderen van Den Dijk. En de brandweermannen, die kregen als beloning een handvol pepernoten!

[image=229968]

[image=229972]

[image=229969]

[image=229971]

[image=229973]

[image=229974]

[image=229975]

[image=229976]

[image=229977]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant