Afbeelding

Warm afscheid oud-wethouder Sultan Günal

Politiek 114 keer gelezen
UDEN - Lof, heel veel lof kreeg oud-wethouder Sultan Günal bij haar afscheid vrijdagmiddag. In een speciale raadsvergadering nam de Udense politiek afscheid van haar. Met haar hele familie om zich heen luisterde Günal naar de vele mooie woorden die haar raakten en ontroerden. Twaalf jaar was zij actief in de Udense politiek namens de PvdA en zeven jaar was ze wethouder. Ze is inmiddels drie weken Tweede Kamerlid.

[youtube=PQ0hDZhaUys]

"Sultan Günal-Gezer is niet van Facebook, maar van face to face", zei burgemeester Henk Hellegers. "Je bent een mensenmens, je zoekt ze op. Je was een gedegen en gelijkmatige wethouder die niet boos te krijgen was, behalve als er een aanslag gedaan werd op je sociale portefeuille." Het sociale gezicht van het college, zo noemde de burgemeester haar. En partijgenoot Chrit Custers vond haar een van de de meest enthousiaste mensen die hij kende. Hij zal 'de motor van de fractie erg missen'. Ook andere fracties namen kort het woord bij het afscheid van de populaire wethouder. Zo zei Ellen Alofs van het CDA dat het vertrek naar Den Haag 'jammer voor ons maar geweldig voor jou is'.
De grapjes over haar nieuwe werk, tweede woordvoerder defensiematerieel, bleven natuurlijk ook niet uit. Of ze maar die JSF's voor de vliegbasis tegen wilde houden en wellicht dat ze af en toe een bommetje kan gaan lenen als er in Den Haag foute beslissingen worden genomen. "Voor de SP word je kampioen bezuiniging op Defensie", lachte Spencer Zeegers. Günal kan na deze middag met twee vliegtuigjes naar huis waarvan een 'n bouwpakket van een F16 was.

Eigen keus
Günal haaste zich te zeggen dat Defensiematerieel haar eigen keus is geweest. Met zo'n grote sociale fractie zou ze anders met een kleine portefeuille achtste woordvoerder worden of zo. Nu kan ze echt aan de bak. E ze ziet zeker sociale aspecten in haar nieuwe werk. "Bij Defensie volgen nog grote bezuinigingen en ontslagen. Ik zal daar met sociale voeling oog voor hebben."
Ze had er al voor gewaarschuwd, maar Sultan Günal hield het niet droog. "Afscheid nemen is lastig en valt me zwaar."Ze dankte iedereen waarmee ze te maken heeft gehad, van de burgemeester tot en met de IBN-ers en de gemeentebodes. Cadeautjes hoefde ze niet. Ze vroeg in plaats daar van een bijdrage voor de Stichting Leergeld.
Na de speciale raadsvergadering had Günal nog vele handen te schudden op een receptie in de publiekshal.

[image=229869]

[image=229868]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant