Vier Breugelse NK titels Taekwando

Sport 48 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Met ruim twintig leden was vereniging Chong Do Kwan (CDK) uit Breugel vertegenewoordigd op de Nederlandse Kampioenschappen Taekwando. Maar liefst vier leden van CDK gingen met de titel aan de haal.

[image=229847]

Dit jaar werden de NK gehouden in Capelle aan den IJssel. Vanuit het hele land kwamen ruim 280 sporters af op dit evenement. Er werd gestreden om de titels op de onderdelen sparring, stijlfiguren, springtechnieken, breektechnieken en traditioneel demo sparring. CDK zorgde met haar jonge leden voor groot succes. Zo werden Bas Lourniho da Silva en Jasper Vermeulen Nederlands kampioen op het onderdeel stijlfiguren. Bij de springtechnieken werd Koen Kemper kampioen. Jinwen Kok wist de eerste plaats te veroveren met het onderdeel sparring in zijn klasse -63 kg. Ook wisten Kemper en Kok een zilveren medaille te pakken op respectievelijk de onderdelen sparring +1.70 cm. en stijlfiguren. Deejau Weisz werd tweede op het onderdeel breektechnieken klasse A. Bij CDK gingen er ook nog twee pupillen met de derde plek aan de haal. Ron Gerritse bij de onderdelen breken en springtechnieken. Bram Frenken won de bronzen medaille in zijn junioren A-klasse stijlfiguren.