Afbeelding

Schenking Veteranen aan organisaties

Algemeen 60 keer gelezen
UDEN – Omdat het een eenmalige activiteit betrof heeft het bestuur van de Veteranensportdag het batig saldo van dat evenement op 10 juni van dit jaar, geschonken aan goede doelen uit de gemeente Uden die voornamelijk of helemaal worden georganiseerd met en door vrijwilligers. Negen organisaties hebben ieder een cheque ontvangen van 500 euro. In totaal is dus 4.500 euro beschikbaar gesteld.

[youtube=Naahvo-iX7U]

Op zondag 10 juni was op de voetbalvelden van UDI’19, onder stralende weersomstandigheden, een Veteranensportdag. (Oud-)leden van de K.P.J., N.C.B. (nu Z.L.T.O.) en K.V.O. hielden op deze dag een traditionele sportdag. Er deden ongeveer 880 sporters aan mee, afkomstig uit wel dertig plaatsen uit Brabant en Limburg (o.a. Uden, Zijtaart, Elsendorp, De Mortel, Dinther, Loosbroek, Gemert, Lith en Ravenstein).
Dankzij gulle bijdragen van vele sponsors zoals onder andere Rabobank Uden-Veghel en gemeente Uden, was het financiële plaatje al rond voor de aanvang van de sportdag. Het mooie weer en het spectaculaire programma lokten ruim 2.500 toeschouwers naar de sportdag. Zij betaalden entree en kochten loten. Die opbrengst heeft gezorgd voor een fors positief saldo.
De volgende organisaties plukken daar nu de vruchten van en kregen dinsdagavond in Eigen Herd een cheque overhandigd uit handen van het bestuur: stichting Vrienden van St. Antonius, stichting Vrienden van St. Jan, stichting Caritas St. Petrus Uden, vrijetijdsclub De Vrijbuiters, voor mensen met een verstandelijke beperking, speeltuin De Wiebert, stichting Zelo, Dierenpark Zie-Zoo, Zieken Tridium en Zonnebloem Uden – Volkel – Odiliapeel.

[image=229764]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant