Afbeelding

4G: Boskant – Avesteyn: weekendtopper

Voetbal 42 keer gelezen
BOSKANT – De meest uitspringende wedstrijd in 4G van het komende weekend is zondermeer Boskant – Avesteyn. Daar is Kliksport ook bij aanwezig zondag. Boekel Sport moet drie punten pakken op De Bergakkers in Vorstenbosch en Volkel ontvangt het onvoorspelbare VOW. Mooie wedstrijden waar ook in 4G zondag de returns in aanvang nemen.

Door: Peter Kuijpers

[image=226961]

Voorlaatste competitieronde
Of het nou komt door ‘El Niño’, de foute warmtestroom in de grote oceanen, ook dit seizoen werd er nog geen wedstrijd afgelast. Nou ja op plekken waar het de clubs aardig uitkwam wellicht, maar de KNVB hoefde nog nergens in te grijpen. Of de plaatselijk consul, met groene rubberen laarzen en lange regenjas, zondag al in actie moet komen is nog maar zeer de vraag. De vooruitzichten zien er redelijk uit en lijkt dat zondag de voorlaatste competitieronde gewoon wordt afgewerkt. Stiphout Vooruit is weer toe aan een zege en ontvangt het naburige ASV’33. Stiphout Vooruit had een lelijke uitglijder zondag thuis tegen Mariahout, dat leuk puntjes aan het verzamelen is. Trainer Rudy van de Ende van Mariahout treft zondag zijn zoon Jaccy van de Ende als Mariahout uitspeelt bij ELI.

[image=197945]

Typische 0-0
Handel is in goede doen. De ploeg werd in Veghel, bij het vier klassen hoger spelende Blauw Geel’38, op een fikse bekernederlaag (7-0) getrakteerd. In de competitie doen de mannen van trainer Mari van de Haterd het voortreffelijk. De laatste vijf competitiewedstrijden werden allen in winst omgezet. DVG-trainer Rob van Griensven is op zijn hoede: “Bij Avesteyn was het een typische 0-0 wedstrijd. Alleen scoorde Avesteyn wel en wij niet. We hebben momenteel evenveel punten als vorig seizoen rond deze tijd. Zondag Handel dat wel heel erg goed bezig is. We zijn zondag weer compleet, dus zeker niet kansloos.”

De Bergakkers
Vorstenbossche Boys hunkert naar de winterstop. Misschien dat de Kerst en jaarwisseling nieuwe energie geven aan het dolende team van De Bergakkers. Zondag lijken de kansen op punten thuis tegen Boekel Sport dan ook uiterst nihil. Bij Boekel Sport wordt deze week gesproken met John slabbers die al zes jaar bij Boekel Sport zit. Voor Slabbers zijn begrippen al erg lang, maar de trainer heeft het naar zijn zin. Of het nog een zevende jaar wordt, zal moeten blijken. Bij Boekel Sport is Noud van Stiphout voorlopig uitgeschakeld. Van Stiphout heeft zijn enkelband gescheurd of ingescheurd.

Jubileumjaar
Volkel tegen VOW eindigde als competitieopener in een 2-1 winst voor de Zijtaarders. Daarna kwam het team van Volkel-trainer William van der Steen in een hele slechte periode. Met vijf nederlagen deed dat veel afbreuk aan het zo glorieus gevierde jubileum bij de club aan de Eeuwsels. Een mooi jubileumjaar wat afgelopen week werd afgesloten met onder anderen een hele mooie reünie. Voetbal heeft weer alle aandacht en met de komst van het wispelturige VOW is dat bikkelhard nodig.

[image=223076]

Te wisselvallig
VOW, de kat met zeven levens. Vier nederlagen op rij, waaronder een paar behoorlijke afstraffingen. Dan plots twee weken geleden winst bij koploper Boskant. Scheidende trainer Han van Rosmalen: “Ja, inderdaad een verrassende overwinning tegen Boskant, maar de jongens hebben zich kapot gewerkt en zijn beloond met een broodnodige overwinning. Elke wedstrijd is het afwachten of ze dit weer op kunnen brengen, we zijn te wisselvallig. Komende zondag spelen we tegen Volkel waarvan thuis werd gewonnen. Wie die wedstrijd gezien heeft weet dat dat het onverdiend was gezien het goede spel van Volkel. Een goed middenveld en een voorhoede met kwaliteit. Kortom een prima ploeg die zeker nog mee gaat doen om een plaats in de nacompetitie. Na een week relaxen deze week weer met vol gas er tegenaan. Voor de winterstop moeten we nog enkele punten halen. We zijn zo goed als compleet en hebben het vertrouwen na de overwinning op Boskant.”

Programma voor zondag:
-Boskant – Avesteyn
-Stiphout Vooruit – ASV’33
-Handel – DVG
-ELI – Mariahout
-Vorstenbossche Boys – Boekel Sport
-Volkel -VOW

Stand in 4G:
1 Boekel Sport 11 24
2 Avesteyn 11 24
3 Boskant 11 23
4 Handel 11 20
5 ASV'33 11 17
6 DVG 11 16
7 Volkel 11 14
8 Stiphout Vooruit 11 14
9 VOW 11 14
10 ELI 11 11
11 Mariahout 11 9
12 Vorstenbossche Boys 11 2
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant