Afbeelding

JAC Pietendagen zeer geslaagd!

Algemeen 39 keer gelezen
Het afgelopen weekend had de Jeugd Activiteiten Commissie samen met Sinterklaas twee doldwaze Pietendagen georganiseerd. In dit weekend hebben zo’n 20 pieten de jongste leden van de club bezocht.

Op zaterdag, 24 november, had de Sint alvast 10 zwarte pieten naar de velden van UDI’19 gestuurd. De JAC was even bang dat de pieten het sportpark niet konden vinden door de dikke mist die over het Brabantse land hing. Maar gelukkig waren rond half negen de eerste pieten gesignaleerd. Natuurlijk waren deze zwarte pieten niet met lege handen naar UDI gekomen. Ze hadden voor alle voetballertjes, broertjes, zusjes, mama’s en papa’s een handje vol strooigoed bij. Maar ook voor sommige kleine cadeautjes.

Iets later in de ochtend kwam de Sint zelf nog met nog meer pieten naar UDI’19. Hij was speciaal voor de jeugdleden van de KidsClub naar onze kantine gekomen. Je kon zien dat de Sinterklaas zichtbaar genoot van de aanwezige kinderen en van het dansje wat ze lieten zien. Zo werd de nieuwe pietenhit “Pietenstyle” natuurlijk gedanst. Niet alleen de kinderen gingen uit hun dak maar ook de 12 aanwezige pieten bewogen op het ritme van de muziek mee. Nadat alle kinderen een leuke cadeau had gekregen uit de handen van de sinterklaas was deze gezellige ochtend afgelopen.
[image=228543]
Op zondag, 25 november, had de Sinterklaas 9 zwarte pieten naar de Udense Stigt gestuurd om het Pietenvoetbal in ‘goede banen’ te lijden. Hoewel in goede banen? De pieten maakte de goaltjes kleiner, gingen basketballen en konden niet zo goed voetballen als de echte voetballers.

Alle kinderen gingen zondag na een vermoeide middag met een lekkere chocolade letter en een zakje pepernoten naar huis. Aan de gezichten te zien heeft iedereen veel plezier gehad tijdens het voetbal. Ook de aanwezige pieten vonden het super leuk!
[image=228544]
Verder wil ik iedereen bedanken die tijdens dit weekend zich heeft ingezet om alles mogelijk te maken zowel voor als achter de schermen. Maar vooral de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) heeft een pluim verdient, door alweer een succesvolle Pietendagen te hebben georganiseerd. Daarom heeft de Sint besloten volgend jaar zeker weer terug te komen naar UDI’19.

De reserve van de reserve Hoofdpiet
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant