Afbeelding

Oud-archivaris Hans Sluijters overleden

Algemeen 70 keer gelezen
UDEN – Na een kort ziekbed is in de leeftijd van 87 jaar oud-archivaris Hans Sluijters van het Streekarchief Land van Ravenstein en Graafschap Megen overleden. Jarenlang was hij voor velen een vraagbaak in ‘het witte huis’ een dependance van het Udense gemeentehuis. De uitvaart is dinsdag 27 november om 10.30 uur in de Sint Petruskerk in Uden.

[image=229600]

Sluijters kwam vanuit Amsterdam in 1961 als archivaris van het Streekarchief naar Noord Brabant toe. In Uden was hij in die tijd gevestigd in het Witte Huis aan de Markt. Hij bleef aanvankelijk in Ravenstein wonen, maar verhuisde later naar Uden naar de Irenestraat waar hij tot aan zijn dood woonde. De geschiedenis van het Land van Ravenstein, waartoe ook Uden behoorde, en het graafschap Megen was zijn specialiteit. Met zijn bijna fotografische geheugen was hij een vraagbaak voor velen. Later verhuisde het archief, eerst naar Veghel en later naar Den Bosch.
Sluijters heeft over het Land van Ravenstein het een en ander in boekvorm vastgelegd: ‘Hogerhand in Stad en Land van Ravenstein’, ‘Klein Historisch prentenboek’ en hij bewerkte een maniscript van Van Hoogstraten over dit gebied. Ook na zijn pensionering bleef hij actief. Zijn enorme bidprentjesverzameling is hiervan een voorbeeld. Sluijters laat zijn vrouw, twee kinderen en vijf kleinkinderen achter.
Na de uitvaartdienst in de kerk wordt Sluijters begraven op de algemene begraafplaats aan de Bronkhorstsingel in Uden. De avondwake is vanavond om 19.00 uur in de Petruskerk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant