Afbeelding

Timmers Elektro verzorgt pilotwoning Het Dorp

Wonen 64 keer gelezen
UDEN - Het Dorp in Arnhem wordt de komen jaren geheel vernieuwd. Het nieuwe stedenbouwkundige plan is in ontwikkeling en parallel hieraan loopt een ontwikkeling om na te denken over de gehandicapten/ zorgwoning in de toekomst. Een pilotwoning wordt vandaag geopend (precies 50 jaar na de beroemde TV special van Mies Bouman). Timmers Elektrotechniek uit Uden verzorgt de complete elektrotechnische installatie inclusief domotica en legt de brandmelding en de beveiliging aan.

[image=228510]

Dit voorbeeldproject bevat twee wooneenheden en slaat een andere richting in dan wat tot nu toe van zorgwoningen gebruikelijk is. Allereerst vormde een optimalisering van de ergonomie en duurzaamheid de uitgangspunten. In de woning is rekening gehouden met ruimere draaicirkels van rolstoelen en rolbedden. Er is een speciale rail met een tillift systeem in het plafond aangebracht. Dit zorgt er voor dat bewoners hangend vanuit hun bed naar de badkamer verplaatst kunnen worden.
Daarnaast dient het voor de bewoner mogelijk te zijn om alles draadloos vanuit zijn/haar stoel aan te kunnen sturen. Denk hierbij aan het sturen van de verlichting, de gordijnen of bijvoorbeeld de schuifdeuren. Dit alles wordt gedaan door middel van domotica. De woningen zijn compleet voorzien van recente technieken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant