FC Uden 2 pakt eerste periodetitel

Algemeen 76 keer gelezen
Het tweede elftal van FC Uden is er zondag in geslaagd om de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Tegen FC Schadewijk 3 werd het restant van 45 minuten voetbal afgewerkt, nadat tijdens hun eerdere ontmoeting dit seizoen de wedstrijd werd gestaakt in verband met een blessure van de scheidsrechter. Met succes verdedigde de mannen van trainer Peter Housen een 1-0 voorsprong en kwamen al vrij snel op 2-0 nadat Stephan Cleveringa met een bekeken schot het net had weten te vinden.

[image=228490]

Er waren vandaag op ‘de Vlasakker’ een hoop mensen met kleine oogjes, na een zeer gezellige playbackshow op zaterdagavond. De jongens van FC Uden 2 hadden zich die avond, op de bekende uitzondering na, echter goed ingehouden. Aan de aftrap stond dan ook een fris elftal dat koste wat kost de drie punten in Uden wilde houden. FC Schadewijk gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging vol in de strijd mee, daarbij speelde FC Uden 45 minuten lang vol tegen de wind in.

Nadat in de eerste 10 minuten het wedstrijdbeeld wat op en neer golfde zonder al te grote kansen, op een vrije trap na, was het Stephan Cleveringa die rand zestien naar zijn linker been kon kappen en precies raak wist te prikken. Deze 2-0 was het teken voor Schadewijk verder naar voren te spelen. De verdediging van FC Uden gaf echter geen uitgespeelde mogelijkheden weg, waardoor Schadewijk het vooral moest proberen met schoten uit de tweede lijn. FC Uden keeper Kenneth van Kampen bleek goed bij de les en hield zijn doel dan ook schoon.

[image=228492]

Aan de andere kant kreeg FC Uden een aantal goede mogelijkheden om via de counter de score uit te breiden. De doelpogingen miste echter kracht en precisie. Op basis van strijd en de wil om voor elkaar te werken kwam de voorsprong in de slotfase niet meer in gevaar en zo pakte het tweede elftal hun verdiende periodetitel.

In de kantine kon Alfred dus al vrij snel weer verder met waar hij de avond van te voren gebleven was, bier tappen. Zeker nadat bekend werd dat het derde elftal ook gewonnen had, waardoor zich nu het heugelijke feit voordoet dat zowel FC Uden 1, 2 en 3 bovenaan staan! Aan allen; van harte proficiat en hou dit vast!

Met dank aan Karin Voetel staan de foto’s van de wedstrijd FC Uden 2 – FC Schadewijk 3 nu op de website.