Afbeelding

Lisa en Veerle zijn helden

Algemeen 102 keer gelezen
UDEN – De vriendinnen Lisa Wijngaarts (14) en Veerle Landweer (11) uit Uden zijn helden. Vol trots melden hun moeders dat de meisjes afgelopen weekend in Driebergen een mevrouw uit een vijver hebben getrokken. Ze hebben geen moment geaarzeld en hebben de kletsnatte 64-jarige Marlies Kokken uit Driebergen uit het koude water gehaald. Omdat het allemaal snel was gegaan, kon ze zelf naar huis lopen om zich te douchen.

[image=228370]

Lisa en Veerle bezochten samen met moeder Annie Wijngaarts haar oudste dochter in Driebergen. Terwijl er binnen koffie werd gedronken, lieten de meisjes de hond uit van de familie. Terwijl ze wat stonden te kletsen bij de vijver hoorde ze iemand roepen: “Ik kan niet zwemmen, help”. Ze vlogen naar de waterkant en trokken de vrouw met moeite uit het water. Een passerend echtpaar liep vervolgens met de vrouw mee naar haar woning.
Marlies Kokken is wat verbaasd als er vanuit Uden gevraagd wordt naar haar avontuur. “Ik sta ervan te kijken dat zoveel mensen het weten, zelfs helemaal in Uden”, lacht ze en vertelt wat er gebeurde: “Ik loop altijd met mijn hondje dezelfde ronde om de vijver. Deze keer liep ik mijn route de andere kant op en merkte dat de helling bij de vijver dan veel lastige belopen is. Ik gleed uit over de natte bladeren en schoof zo het water in. Ik kon nog maar net staan en me aan de kant vasthouden en was bang dat ik verder zou zakken. Die meisjes had ik al gezien toen ik eraan kwam. Ik wist dat ze me konden horen. Gelukkig kwamen ze ook meteen in actie. De kou viel eigenlijk nog wel mee, maar ik stonk verschrikkelijk.”

Super
Toen Marlies Kokken klaar was met douchen kwamen de meisjes met hun moeders nog even kijken hoe het met haar ging. Ze dankte hen hartelijk voor hun hulp.
De moeders zijn trots op hun dochters. “Gelukkig zijn ze allebei heel erg sterk. Anders haden ze die vrouw er nooit uit gekregen. Zo iemand is erg zwaar. Super!”
De meisjes zelf weten niet dat hun moeders het Udens Weekblad hebben gebeld. Hun avontuur in de krant was een verrassing voor hen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant