Afbeelding

Udense Günal wordt woordvoerder defensiematerieel

Column 47 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83003]

Mannen die naar vrouwen fluiten … kunnen inderdaad naar vrouwen fluiten. Een lage bloeddruk geneest het snelst met een hoge doktersrekening. En de laatste: Met beiden benen op de grond …kom je geen stap verder.
Wil je die laatste nog even teruglezen? Klopt helemaal, niet? Om ergens te komen moet je je verheffen. Niet nuchter afwachten … maar opstaan en aanpakken. Nou ben ik zelf geen doener maar een bedenker. Dat kan ook. Als je maar niet berust in wat je ooit bedacht hebt. Nee, doorgaan! Speciaal voor joggers heb ik laatst een MP3- geluidstape ontwikkeld waardoor ze harder gaan rennen. Het heet “blaffende pitbulls”. En zojuist bedacht ik nog een hele nieuwe manier van nagels knippen. Verf ze eerst en knip ze dan pas, dan vind je de geknipte randen veel sneller op de badkamervloer. Probeer het maar eens. En heb je tijdelijk geen vriendin, scheer dan je linkerbeen … dan lijkt het ’s nachts net alsof er toch een vreemde bij je in bed ligt. Oh jee, ik voel alweer een nieuw idee opborrelen! Iets met koeien en een vlekkenverwijderaar. Ja, ik blijf bezig.

Hallo, hoor ik je nou denken, daar is geen kunst aan. Kan ik ook allemaal bedenken. Zal best, maar doe het maar eens. Nee, ik ben op al mijn projecten even TROTS. TROTS ja, ken je dat woord nog? Nee hè, TROTS is een vergeetwoord geworden dat niet echt cool meer is. Samen met dienstbode, bolderwagen en bustehouder wordt het binnenkort uit het woordenboek geschrapt. Want we vinden het eigenlijk best een beetje stom al dat op de borst geklop. “Oké, Jeffrey Herlings uit Elsendorp, je mag dan misschien wereldkampioen zijn, maar je moet ook gewoon om te plassen naar de wc, dus doe maar gewoon, menneke!”

Jammer, want ik vind TROTS een prachtig woord en ook een heerlijk gevoel. En daarom is deze weekkrant ook zo geweldig. Hier vind je bij uitstek nog zaken waarop we als streekgenoten TROTS kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld het volgende bericht: “Majoretten Zijtaart en Eerde Brabants kampioen”. En? Voel je het al? Nog niks? Oké, deze dan: “Meester Theo krijgt plein in Holthees-Smakt”. Nee, niet vragen waarom – ik heb ook geen idee – maar voel het verdorie! Niet dat rationele gewik en geweeg. Voelen! Hier komt de laatste dus nou moet je echt je best doen hoor: “Udense Günal wordt PvdA woordvoerder defensiematerieel.” Ja, voel je het? Nou, hou dat vast! En laat het nooit verloren gaan.

Een trots weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant