Afbeelding

Verkiezingen op De Vlieger

Onderwijs 114 keer gelezen
VOLKEL – Op basisschool De Vlieger in Volkel zijn donderdag verkiezingen gehouden. Niet omdat het kabinet Rutte II gevallen is, maar omdat de leerlingen op basisschool De Vlieger serieus worden genomen.

[image=227759]

Uit de enquête die vorig jaar onder ouders, leerlingen en leerkrachten gehouden is, kwam onder andere naar voren dat de leerlingen meer inspraak wilden. Ze hadden en hebben goede ideeën om de school nog beter te maken. Een leerlingenraad is daar een mooie manier voor om deze wensen kenbaar te maken en mogelijk ook uit te voeren. Ook in het kader van actief burgerschap past het goed binnen de onderwijsvisie van De Vlieger om leerlingen al vroeg kennis te laten maken met democratie. Zij hebben daarvoor ook lessen over gekregen.
Kortom; dit jaar is gebruikt om te starten met het organiseren van verkiezingen om te komen tot een leerlingenraad. Aan de verkiezingen zijn verkiezingscampagnes aan vooraf gegaan en hebben de kinderen geleerd wat het kan betekenen als je gekozen wordt en dat je ook niet gekozen kunt worden. Daarnaast zijn de leerlingen van groep 7 en 8 geënthousiasmeerd om hun stem uit te brengen op de in hun ogen beste kandidaat.
Donderdag zijn de stemmen geteld en onder toeziend oog van een ‘echte’ wethouder,René Peerenboom is de uitslag bekend gemaakt.
In de leerlingenraad hebben de volgende leerlingen zitting: Fenne Raaijmakers, Brenda van Sleeuwen, Luuk Raaijmakers, Lynn Sauvé en Dennis van Deursen. Zij hebben er erg veel zin.

[image=227760][image=227758][image=227757]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant