Afbeelding

MuzeRijk nu écht van start

Onderwijs 166 keer gelezen
UDEN - Ontmoetingsplein MuzeRijk beleefde donderdag 15 november haar feestelijke eerste bouwhandeling. Speciaal voor deze gelegenheid waren alle kinderen van basisschool Bedir naar de Bitswijk gekomen. Samen met de kinderen van basisschool Bitswijk en peuterspeelzaal de Rommelpot vertegenwoordigden zij de generatie 0 tot 13-jarigen. Ook alle samenwerkende partners, de aannemers en diverse bouwende partijen en mensen uit de buurt waren naar het officiële startsein voor Ontmoetingsplein MuzeRijk gekomen.

[image=227683]

Tegen 14.00 uur verzamelden zich vertegenwoordigers van betrokken partijen, de architecten, aannemersbedrijf BAM en uitvoerende partijen, samen met vertegenwoordigers van de gemeente in de filmzaal van basisschool Bitswijk. Een foto-impressie van de afgelopen drie jaar toonde achtereenvolgens de stappen die in het proces tot vandaag zijn gezet.

De oudervereniging van basisschool Bitswijk zorgde voor een kopje koffie en wat lekkers. Rond kwart over 2 sprak wethouder Marcel Delhez alle aanwezigen toe. Hij schonk aandacht aan het bijzondere moment waarop ook alle kinderen vandaag zichtbaar bij het project betrokken raakten en sprak woorden van waardering uit voor de synergie in het project. Directeur Lambert van der Ven van basisschool Bitswijk sprak over het proces tot nu toe en vermeldde het speciale moment met de kinderen, terwijl op de achtergrond de tonen van het nieuwe MuzeRijk-lied al klonken.

[image=227685]

Ondertussen arriveerden de kinderen van basisschool Bedir. Zij haalden de kinderen van basisschool Bitswijk uit hun klassen. Dat leverde nog enkele mooie taferelen op, waarbij kinderen van basisschool Bedir en kinderen van basisschool Bitswijk nader kennismaakten, even samen speelden op het schoolplein en vervolgens in 'gemengde tweetallen' richting de bouwplaats gingen. Ook de kinderen van peuterspeelzaal de Rommelpot kwamen naar de bouwplaats.
Even na half drie waren alle kinderen bij het bouwhek gekomen en verzamelden zich daar ook allerlei mensen uit de wijk en de genodigden van de betrokken partijen. Ook buiten sprak wethouder Marcel Delhez enkele woorden tot alle kinderen en aanwezigen, waarna hij samen met directeur Lambert van der Ven van basisschool Bitswijk en alle kinderen aftelde voor de feestelijke handeling. Vertegenwoordigers van alle betrokken partijen trokken aan het touwtje, waarna zich zes prachtige bouwdoeken ontvouwden. Een mooi MuzeRijk-lied kwam tevoorschijn, ondersteund met door kinderen getekende bouwdoeken. Zo hadden kinderen van basisschool Bedir een bouwdoek getekend bij het eerste couplet, waar Rody Klomp de winnende tekening namens basisschool Bitswijk bij het tweede couplet had ontworpen.

[image=227684]

Hierna werd onder leiding van juf Marga het lied met alle kinderen gezongen. De trommeltjes van de kinderen van de peuterspeelzaal en het klappen in het gemakkelijk in het gehoor liggende MuzeRijk-lied maakten het tot een feestelijk geheel. Terug in de klas kregen de kinderen nog een kleurige ballon en een lampje van de aannemer.
Hiermee was het officiële startsein gegeven voor de bouw van Ontmoetingsplein MuzeRijk. Vanaf nu gaat het hard, want de imposante bouwblokken zorgen ervoor dat er snel hoogte in het gebouw ontstaat. Op naar het volgende feestelijke moment: "De vlag in top!".

U kunt de ontwikkelingen van MuzeRijk ook volgen via de website http://www.muzerijk-uden.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant