Afbeelding

Twee verdachten ín ziekenhuis aangehouden

Politie 124 keer gelezen
ZIJTAART – Persvoorlichter van de politie, Eric Passchier en burgemeester van Veghel, Ina Adema hebben vanmiddag in een persconferentie een verklaring gegeven over de schietpartij in Zijtaart.

[youtube=yTGayo_zIiA]

De politie is volgens Passchier nog bezig met het in kaart brengen van wat er precies gebeurd is op het kickboksgala in Het Klooster in Zijtaart. De vier verdachte mannen die zijn aangehouden, zijn Veghelaren tussen de 26 en 32 jaar. Volgens de politie is er tijdens het gala een ruzie ontstaan tussen twee mannen, die ontaardde in de schietpartij. Toen de politie met meerdere eenheden ter plaatse kwam trof zij in de sporthal twee gewonden aan, een 31-jarige en 37-jarige man uit Veghel. Deze zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis in Bernhoven in Veghel. Hier is het 37-jarige slachtoffer komen te overlijden. Later op de avond heeft zich nog een 30-jarige man met verwondingen gemeld in het ziekenhuis. De politie wilde niet zeggen of dit schotwonden waren, maar geeft wel aan dat de verwondingen zeer waarschijnlijk opgelopen zijn tijdens het incident in Het Klooster. De twee mannen die nog in leven waren, zijn ín het ziekenhuis aangehouden. Later op de avond zijn nog een 26-jarige en 32-jarige man uit Veghel gearresteerd.
De politie kan niet bevestigen dat er een verband is met een ruzie tussen Marokkanen en Turken. Er wordt momenteel gewerkt met meerdere rechercheurs. Ook streeft de politie ernaar om het afgezette gebied aan de Pastoor Clerxcstraat zo snel mogelijk weer vrij te geven, of in ieder geval kleiner te maken zodat gebruikers van de multifunctionele accomodatie er weer in kunnen.

[image=227399]

[image=227391]

[image=227397]

[image=227398]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant