Afbeelding

'Die man achter de bar, dat bén ik gewoon'

Opmerkelijk 71 keer gelezen
UDEN – Je zou bijna zeggen, een geboren acteur, als je ziet hoe Dick van Zutven zich door de commercial van Hertog Jan beweegt. “Nee hoor, het is totaal nieuw voor mij. Ik heb nog nooit geacteerd.”

[image=227342]

Nog nooit geacteerd, maar toch de hoofrol?! “We hebben dit de jaar de publieksprijs gewonnen in de Hertog Jan Café van het Jaar verkiezing 2012”, vertelt Dick. “En dat betekende ook dat ik een rol kreeg in de commercial.”
Oh, daarom. “Nou, welke rol het precies zou zijn, was niet bekend, hoor. Het had ook best een figurantenrol kunnen zijn. Voor de rol van kastelein heb ik echt auditie moeten doen. Ik moest het opnemen tegen een professionele acteur die op een andere dag zou komen.”
Maar tegen Dick was die acteur niet opgewassen. “Ze zochten een kastelein met pretoogjes …”, lacht Dick. Hij haalt zijn schouders op. Of hij die heeft, mag een ander beoordelen, maar een perfect pilsje tappen dat kan hij natuurlijk wel.

[image=227341]

Twee maanden terug moest Dick zich op een dag om 8 uur ’s ochtends melden in Tapperij de Zwijger in Houten. “En om negen uur stond ik gepoederd en wel achter de bar en daar ben ik tot ’s avonds zes uur niet meer achteruit gekomen.”
Een lange dag voor een kort filmpje, weet Dick. “Ik kreeg opdrachten van de regisseur, om bijvoorbeeld een bierviltje om te draaien. Die opname duurde, ook door het instellen van de camera’s en zo, anderhalf uur. Terwijl er in het filmpje maar twee seconden van overblijven.”
Maar het eindresultaat mag er zijn. Voor het beeld van het perfect pilsje kreeg Dick assistentie van een ‘bierstylist’, maar voor de rol van kastelein had Dick natuurlijk geen hulp nodig. “Ik hoefde helemaal niet te acteren. Een pilsje tappen en glimlachen dat doe ik altijd. Die man achter de bar, dat bén ik gewoon.”

Bekijk hier het resultaat

[image=227343]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant