Afbeelding

Martijn van de Koolwijk verlaat gemeenteraad

Politiek 53 keer gelezen
UDEN – VVD/Leefbaar Uden-raadslid Martijn van de Koolwijk verlaat begin 2013 de Udense gemeenteraad. Hij heeft vrijdag zijn formele ontslag aangeboden aan burgemeester Hellegers. Van de Koolwijk (30) gaat verhuizen naar Utrecht.

[image=227276]

Wettelijk gezien is een raadslid verplicht om te wonen in de gemeente, waar deze actief is. Van de Koolwijk in zijn brief: “Ik heb nu voor mijn persoonlijke leven de keus gemaakt dat Utrecht mijn nieuwe woonplaats gaat worden. Mijn gevoel zegt me dat ik daar verder wil bouwen aan de relatie met mijn vriendin. Zij woont er al. Tegelijkertijd speelt mee dat mijn werk zich meer en meer is gaan richten op de Randstad. Ook daarvoor is Utrecht een betere uitvalsbasis.”
Het 30-jarige raadslid zegt de beslissing met pijn in het hart is genomen. “Gelukkig wonen enkele familieleden en veel van mijn vrienden nog wel in Uden. Dus echt afscheid nemen van ons mooie dorp is gelukkig niet nodig. Maar helaas dus wel van de gemeenteraad.”
De liberaal neemt afscheid van de gemeenteraad in de eerste raadsvergadering van 2013, 21 februari. Van de Koolwijk werd in 2004 steunfractielid van de VVD in Uden. Sinds 2006 is hij raadslid. In 2010 werd hij op voorkeur in de raad gekozen. Hij is nu vice-fractievoorzitter van VVD/Leefbaar Uden en voorzitter van de raadscommissie voor Publiekszaken. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen. De procedure hiervoor wordt zo snel als mogelijk gestart.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant