Afbeelding

Gerrit Overmans nieuwe wethouder PvdA Uden

Politiek 32 keer gelezen
UDEN – De nieuwe wethouder Sociale Zaken Gerrit Overmans is trots dat hij deze portefeuille mag gaan doen. “Ik stap er vrij zeker in omdat ik uit allerlei hoeken de bevestiging heb gekregen dat ik dit moet kunnen. Het is allemaal erg snel gegaan. Toen ik in 2010 de politiek in ging was dat niet om wethouder te worden”, vertelt Overmans die donderdagavond het stokje heeft overgenomen van Sultan Günal.

[image=227255]

Günal werd ''s morgens beëdigd tot lid van de Tweede Kamer maar woonde toch nog het grootste deel van de begrotingsbehandeling bij. Ze neemt op een later tijdstip officieel afscheid van de gemeente Uden.
Haar opvolger Gerrit Overmans werd aan het einde van de begrotingsbehandeling beëdigd. Het CDA stelde nog de kritische vraag of het wel nodig was, Günal vervangen. Ook stelde Dirk Verwijst dat er niet echt zo lang over nagedacht was. Hij stelde wat sceptisch vast dat Günal zolang bestuurservaring heeft, en Overmans nog maar een jaar in de raad zit. Er werd niet al te lang bij stil gestaan.
Overmans is 53 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is directeur/eigenaar van het bedrijf PerformwithPeople dat Human Resource Management (HRM) innoveert voor grote en middelgrote bedrijven. Dat werk laat hij voorlopig over aan zijn partner in de maatschap. “In 2014 zijn er weer verkiezingen. Wat er dan gebeurt, zien we dan wel weer. Ik kan altijd weer terug.”

Goede tijden
Voordat hij voor zichzelf begon werkte Overmans voor EMI in Uden. Hij deed daar personeelszaken. “Er werkte daar in de beste tijd ruim duizend mensen gedurende 24 uur per dag. Dat waren goede tijden. Er werd veel geïnvesteerd, ook in de mensen die er werkten. Ik ben niet mee gegaan toen EMI overging naar MediaMotion. Hoe het daarna met dat bedrijf afgelopen is, moge wel bekend zijn. Heel triest.”
Na 17 jaar in personeelszaken gezeten te hebben wilde Overmans veranderen. “Ik had behoefte aan ontwikkeling. Daarom ben ik in 2006 voor mezelf begonnen en werk van Utrecht tot in Noord Limburg. Een hele verandering om om nu weer in Uden zelf aan de slag te gaan. Toen mij de vraag gesteld werd om Sultan op te volgen ben ik niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb zelfs een competentietest van mezelf laten afnemen en de uitslag bevestigde dat het moet gaan lukken.”

Betrokkenheid
Overmans heeft altijd bestuursfuncties gehad bij het Opbouwwerk, Vivaan en de hockeyclub en Stichting Compass. “Ik vind dat je vrijwilligerswerk moet doen uit maatschappelijke betrokkenheid. En zo sta ik ook in de politiek.” In 2010 kwam hij in de gemeenteraad. “Het zal aan de andere kant van de tafel wennen zijn.” Voor hem was het donderdag een wat vreemde vergadering. Het ene moment behandelde hij als fractievoorzitter de begroting en drie uur later was hij lid van het College van Burgemeester en Wethouders.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant