Afbeelding

Geen extreme hardrijders bij controle A50

Politie 37 keer gelezen
UDEN – De politie Brabant-Noord heeft vandaag al 120 automobilisten bekeurd die op de A50 tussen Veghel en Uden te hard reden. Volgens brigadier Jan van der Donk zijn er onder de uitgedeelde bekeuringen weinig gevallen van extreem te hard rijden. “Maar weinig van boven de 30 kilometer per uur te hard dus. Maar, we heb borden langs de weg staan. Dus het zou wel heel dom zijn om dan juist hier de gaspedaal in te drukken.”

[image=227033]

De controle die gedurende deze zaterdag wordt gehouden, maken deel uit van acties die vandaag in heel de provincie gehouden worden. De controles zijn bedoeld om alle verkeersdeelnemers bewust te maken van hun eigen rol in het verkeer om de verkeersveiligheid te vergroten. Burgemeester Henk Hellegers hielp zaterdagmorgen een handje mee bij de controle lansg de A50. Hij gaf bekeurde automobilisten een sticker mee met daarop de tekst ‘Ik kom ook in actie en help Brabant mee op weg naar 0 verkeersdoden.’
Brabant telde vorig jaar 118 verkeersdoden. Ieder slachtoffer is er één teveel. Ook de politie Brabant Noord, Rijkswaterstaat en de gemeente Uden gaan voor nul verkeersdoden. Uit metingen blijkt dat op de A50 ter hoogte van Uden richting Nijmegen meestal te hard wordt gereden. Daarom controleert de politie juist daar. “We staan helemaal uit het zicht, maar de borden geven aan dat er een controle gaande is. En dan toch tot nu toe al 120 bekeuringen. Dat zijn er 120 teveel.” De politie sluit om 16.00 de actiedag af in Den Bosch. Later wordt het resultaat van de gehele dag bekend gemaakt.

[image=227034]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant