Afbeelding

Hartverwarmend initiatief voor Stokland

Algemeen 81 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Tijdens de boterham op woensdagmiddag besluiten Guusje (12) en Sam (8) den Uijl en Lot Hovius (11) om de rest van al hun vrije uren erin te stoppen: geld inzamelen voor hun school, de afgebrande Stokland in Son en Breugel.

[image=226929]

Maandagmorgen bereikte het nieuws het gezin van Ramon Haans en Simone den Uijl dat de school afgebrand was en de kinderen dus ook geen onderwijs konden krijgen maandag en dinsdag. “Ik ben met beide dochters en hun vriendinnetje Lot gaan kijken, dat was wel even schrikken”, vertelt Ramon Haans, “de hele vleugel waar de klassen van beide dochters waren, was verwoest.” Volgens Haans hadden de kinderen eigenlijk wel weer zin om naar school te gaan, zo na de herfstvakantie. Naar het gebouw kijkend, beseften de meiden zich meteen dat ook alle spullen die nog in de klas stonden, weg zouden zijn. De gitaar van de meester, de etuis en pennen, maar ook foto’s, valentijnskaarten, schriftjes en pennen. Toen ze op die dag hoorden dat ze ook dinsdags niet naar school konden, bedachten ze ineens dat ze wel eens geld konden gaan inzamelen voor hun school.
Haans maakte met de kinderen een informatiebriefje, dat de kinderen een heitje voor karweitje willen doen om geld in te zamelen voor school. Daar konden de meiden mee op pad. “Ze zijn echt volop bezig geweest, blaadjes vegen, voortuintjes aanharken, auto’s wassen en flessen wegbrengen. Tijdens de boterham woensdagmidddag besloten de dames om de rest van al hun vrij uren erin te stoppen. Ze zijn erg ijverig bezig geweest en terecht trots op zichzelf.”
Maandagochtend wordt het ingezamelde bedrag overhandigd aan de directrice van de school, Marianne van Lent. “Ze hebben € 200,- opgehaald, maar het gaat niet om het bedrag, maar om het initiatief”, vertelt Haans. En dat initiatief werd door directrice Marianne van Lent goed ontvangen, ze vond het ‘hartverwarmend’.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant