Afbeelding

Cheque Van Oort voor Frekie's en Zelo

Algemeen 25 keer gelezen
UDEN - Bij het 100-jarige jubileum van Van Oort Interieurs heeft de directie haar gasten gevraagd om een donatie te doen voor twee Udense stichtingen. Afgelopen zaterdag konden lunchroom Frekie’s en Stichting Zelo hun cheques in ontvangst nemen uit handen van directeur Joost van Oort.

[image=226860]

Het ouderinitiatief Stichting Zelo heeft aan De Wieken in Uden een kleinschalige woonvorm gerealiseerd voor twaalf kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij krijgen 24-uurs zorg.
Stichting Zelo kon mede dankzij deze cheque gordijnen aanschaffen voor de gemeenschappelijke ruimte van het huis.
In het atelier bij lunchroom Frekie’s aan de Kastanjeweg krijgen mensen met een beperking de mogelijkheid om te werken met hun creatieve talenten. Met de cheque van Van Oort Interieurs worden nieuwe schildersezels aangeschaft voor de kunstenaars van Frekie’s. Zij maakten placemats die tijdens de jubileumviering mee gegeven werden aan genodigden.

Duurzaamheid
Het weekend bij Van Oort stond verder in het teken van Duurzaamheid & Design dat mooi aansloot bij het 100-jarige jubileum. Er was een gevarieerd programma met presentaties. Het was een gezellige drukte in de showroom. Zo had Desso vloerbedekking het over de productie van tapijten en kunstgras die verder gaat dan ‘gewone’ duurzaamheid. Lavital puur natuurlijk slapen toonde de eerste 100 procent natuurlijke bedden. Verder was er Chocolade uit Kameroen van Barry Callebaut, kunstenares Jeanne van der Zanden met sieraden, tassen en schilderijtjes gemaakt van van stalen uit de stoffen- en leercollectie van Van Oort en meer. Kunsthistorica Nicoline Dorsman gaf een lezing over Duurzaamheid en Design.

[image=226861]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant