5G: FC Uden pakt eerste periodetitel met 0-5 zege

Algemeen 15 keer gelezen
FC Uden is er in geslaagd de eerste periode te pakken over 8 wedstrijden door met 0-5 te winnen in en tegen Gassel. Met dit geweldige resultaat blijft FC Uden ongeslagen koploper. Naaste achtervolger Heijen maakte geen fout thuis tegen Odiliapeel, zodat aanstaande zondag een onvervalste topper op het programma staat. Beide ploegen zijn nog ongeslagen.

FC Uden speelde vandaag niet haar beste wedstrijd, maar wist uiteindelijk toch redelijk eenvoudig met 0-5 te winnen. In de beginfase van de wedstrijd was het FC Uden dat veel druk zette en duidelijk op jacht was naar een vroege openingstreffer. De eerste kans was er voor Thijs vd Voort die vanuit een vrije trap op doel mocht vuren, maar de keeper van Gassel stond succes in de weg. In de 10e minuut gaf diezelfde vd Voort een lange bal op Jasper de Langen die de bal schitterend binnen schoot 0-1. Niet veel later was het Patrick Witjes die op fraaie wijze de Gasselse doelman omspeelde en de 0-2 eenvoudig kon binnen schuiven. In deze fase kreeg Gassel ook een aantal goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar deze werden door de Udense defensie teniet gedaan. Toen Moukthar Soury nog voor rust rechtstreeks uit een corner de 0-3 scoorde leek de wedstrijd toch wel gespeeld.

Het laatste beetje hoop van Gassel werd direct na rust helemaal weggenomen door Patrick Witjes die zeer attent was bij een foutieve terugspeelbal. Met deze 0-4 stand gingen de gedachten toch stiekem al naar een bescheiden feestje bij thuiskomst in Uden. Het restant van de wedstrijd werd dan ook zakelijk uit gevoetbald door de formatie van trainer Leon van Wanrooij, die aanleiding in de stand zag om Marc vd Akker en niet veel later Apo Torunoglu de nodige speelminuten te geven. Ook waren er speelminuten voor Rob Kuipers die vandaag zijn 200e wedstrijd in het eerste elftal van FC Uden speelde. Een prestatie waar wij hem natuurlijk hartelijk mee feliciteren.

Een half uur na rust scoort Jeroen Smulders de 0-5 uit een corner van Marc vd Akker. Even later moest de Gasselse defensie nog een bal van de doellijn halen na een inzet van Moukthar Soury. In de slotfase raakte beide elftallen nog een keer de lat. Eerst was het Patrick Witjes voor FC Uden die bijna zijn hattrick maakte en in de 85e minuut stond de lat de eretreffer voor Gassel in de weg na een inzet van Niels Paters. De stand veranderde echter niet meer en zo werd de eerste periodetitel behaald en kon later in het clubhuis het feestje beginnen.