4G: Boekel Sport pakt punten en periode

Voetbal 28 keer gelezen
BOEKEL – Boekel Sport maakte korte metten met de reputatie van Avesteyn. Het werd tevens winnaar van periode-1. Volkel verloor verrassend bij ELI. VOW kreeg een fiks pak rammel bij Handel.

Boekel Sport wint ruim van Avesteyn: 5-1
Boekel Sport liet zien wat de plannen zijn dit seizoen. De degradatie vorig seizoen zit de club nog hoog en wil als de wiedeweerga weer terug naar de derde klasse. Inzet was de koppositie in 4G en als bonus: periode-1. Vanaf het begin waren de intenties bij de thuisploeg duidelijk en zat het dicht op de tegenstander. Kansen kreeg Boekel genoeg. Noud van Stiphout was de maker van de eerste Boekelse treffer in de 20e minuut. Slechte situatie voor Avesteyn-trainer Antwan van Rijn. Zijn aanvoerder Wijlaars moest na een half uur, spelen na een botsing met Teun Wiendels, naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. Mark van den Elzen verdubbelde de score nog voor rust naar 2-0. Nadat na rust Peter Donkers de stand op 3-0 bracht was er weinig meer loos voor de thuisclub. Jelle Bouwmans mocht van elf meter de 4-0 op het scorebord brengen waarna Wesley Verkuijlen de eerst Dinhterse treffer mocht maken. Het slotakkoord was voor Boekel Sport Tim Schuijers stond aan het einde van een vrije trap en bepaalde de eindstand op 5-1. De biertap kon volledig open, de eerste periode was binnen. Tijd voor een feestje.

Niet meer relevant
Vorstenbossche Boys is weinig gegund dit seizoen. Het team draait niet en bovendien wordt trainer Willem van den Burgt steeds weer geconfronteerd met blessures in zijn team. Stiphout kwam in de 19e minuut op 1-0 door Nigel Parr. Junior Marvin van Heeswijk bracht de stand weer gelijk. Alex Roth maakte de rust voor Stiphout Vooruit extra prettig met zijn 2-1 hoog in het Vorstenbossche dak.Na rust begonnen de bezoekers uit Vorstenbosch sterk, maar toch waren het de gastheren die de score opvoerden naar 3-1 via een vrije trap via Nigel Parr. De 4-1 was leuk voor Stiphout Vooruit, maar niet meer relevant.

Kwestie van instelling
ELI maakte in Lieshout rap een einde aan het Volkelse herstel. Op Sportpark ’t Luytelaar gingen de Volkelnaren met 4-3 de bietenbrug op. “Een kwestie van instelling. Niet meer en niet minder. Je bent de hele week met het gebeuren bezig, wordt er in één helft alles verknald.” Zegt assistent-trainer Jan Jilesen. Volkel met Ruud Verstegen weer op de bank Jilesen: “Ruud heeft heel de week getraind en beging zondag weer tegen Maria Hout. We zijn voorzichtig met hem.” ELI nam via Spijkers en Van der Enden een 3-1 voorsprong. Luuk van den Elzen was het die bij 1-0 nog gelijk maakte voor Volkel. Na rust een heel ander Volkel. Teun van Helvoort bracht het verschil op twee doelpunten met zijn treffer naar 4-2. In de slotminuten werd het door Gijs Verkuijlen nog 4-3, maar verder liet het ELI niet komen.

[image=226845][image=226844]

Theo van Lieshout
Boskant won keurig bij Mariahout, maar door de winst van Boekel Sport ging de kleine periodedroom niet door. Wel weer winst en dat telt. Het team van Theo van Lieshout heeft de zaken weer prima op de rit. De ruststand in Mariahout was nog 0-0, maar na rust bepaalden Pieter van Warenburg en Rond van Uden de 0-2 winst.

Openingstreffer
ASV’33 won weer eens en maar liefst met 3-0 van DVG. Een lelijke tegenvaller al was trainer Rob van Griensven van DVG zich terdege bewust van de kracht van ASV’33. Helpen deed het niet. Teun van Asten scoorde meteen na rust de openingstreffer. Nick Hendriks en Thomas Fritsen bepaalde in de 60e en 62e minuut de 3-0 eindstand.

Sportpark D’n Eikenwal
VOW kreeg een fiks pak rammel in Handel. Met een half dozijn doelpunten konden de Zijtaarders weer huiswaarts keren. Al was de ruststand nog maar 2-0, de eindstand op was 6-1 waar geen woord van gelogen is. Voor het team van trainer Mari van de Haterd scoorden: Mark de Waard, Giel van de Bos, Pim Bus, Jos van Eldonk, Gijs Bexkens. De laatste was voor Mark de Waard met zijn tweede van de middag. Juul van Erp had mocht namens VOW de spreekwoordelijke eretreffer binnenschieten.