Afbeelding

5H: FC De Rakt stunt tegen koploper

Voetbal 6 keer gelezen
UDEN / OSS - FC De Rakt heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de nog zonder puntverlies zijnde koploper Ollandia met 3-1 te kloppen. De naaste achtervolgers Ravenstein en SCMH verloren echter ook.

FC De Rakt - Ollandia 3-1
De Udenaren hadden wat goed te maken want de laatste weken waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Uitgerekend tegen het ongenaakbare Ollandia sloegen de mannen van trainer Mario van Berkom keihard terug. Na een 2-0 voorsprong milderde Bart van den Tillaart nog wel (2-1) maar uiteindelijk was de zege voor de thuisploeg.

[image=226859]

[image=226858]

NLC'03 - SCMH 3-0
Het was geen gemakkelijke wedstrijd voor de gastheren maar toch was er wel wat sprake van kwaliteitsverschil. Trainer Gerrit Smits was tevreden over de instelling van zijn mannen die uiteindelijk dan ook verdiend met 3-0 wonnen. Erwin Arends tekende na goed druk zetten voor 1-0 waarna Menno Hornman via een fraai afstandsschot de 2-0 vastlegde. Na de pauze controleerde NLC'03 en kwam SCMH zelden gevaarlijk door. Arends tekende in de slotfase nog voor 3-0.

RKVV Keldonk - Irene 7-1
Een ontstellend zwak Irene had niets in te brengen tegen RKVV Keldonk dat hard wilde werken om een boze trainer Raymond Danse te ontlopen. Die was namelijk ontevreden over wanprestatie in Mariaheide. Koen van Deurzen zorgde al snel voor een hattrick (3-0), waarna de wedstrijd gelopen was. Nog eens Van Deurzen, Peter van Zutphen, Rens van de Hurk en Joost Antonides zorgden ervoor dat de toeschouwers nog wat doelpunten zagen.

Ravenstein - Nijnsel 1-3
De gastheren waren veruit de beste ploeg voor de pauze maar wisten via Chiel van Uden slechts één keer te scoren: 1-0. Nijnsel maakte meteen na de rust 1-1 waarna er iets knakte bij de thuisploeg. Via een paar scherpe counters wisten de gasten nog met 1-3 te winnen. Een onnodige nederlaag voor een lange tijd beter Ravenstein dat een kans had om Ollandia bij te halen.

Ulysses - OVC'63 3-2
Een echte derby die niet in het teken stond van goed voetbal maar wel van veel strijd. Ulysses was de iets betere ploeg maar de gasten kwamen zeker niet slecht voor de dag en namen ook brutaal de leiding. Op slag van rust maakte Wout Pulles echter gelijk door te profiteren van een zwakke terugspeelbal: 1-1. Na de thee was het wederom OVC'63 dat als eerste scoorde maar goals van Remy van der Camp en Dennis Derks deden alsnog de winst in Megen belanden.

WHV - WEC 3-2
Lange tijd ging het gelijkop in Loosbroek en een gelijkspel leek het deel te worden. Beide teams hadden namelijk twee keer gescoord toen de scheidsrechter al nadrukkelijk op zijn klokje keek. In de toegevoegde tijd was het echter toch Per van Niftrik die de gastheren de volle winst bezorgde: 3-2. Een hard gelag voor WEC dat toch al zo moet strijden tegen degradatie.

Stand vijfde klasse H
1. Ollandia 8 -21
2. Ravenstein 8 -18
3. NLC'03 8 -15
4. SCMH 8 -15
5. RKVV Keldonk 8 -12
6. Nijnsel 8 -12
7. Ulysses 8 -12
8. FC de Rakt 8 -12
9. WHV 8 -10
10. WEC 8 -6
11. Irene 8 -6
12. OVC'63 8 -4
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant