Afbeelding

'Ik zie Nulandia steeds beter worden'

Voetbal 30 keer gelezen
NULAND - Nulandia is na zeven wedstrijd de hekkensluiter in de tweede klasse H. Maar wat zegt deze stand zo vroeg in het seizoen? Het gat met bijvoorbeeld nummer zes NWC is maar drie punten. Trainer Maarten van Vugt maakt zich dan ook nog niet al te druk. "Het zit allemaal erg dicht bij elkaar."

[image=178688]

Twee van de zeven duels verloor Nulandia volgens Van Vugt terecht. De andere vijf duels lieten de Nulanders zien het niveau aan te kunnen. "We hebben bijvoorbeeld drie keer gelijk gespeeld, maar toen zat er meer in. Het komt dan op details aan." De Nulanders moeten vooral werken aan het scorend vermogen. Dat doet Van Vugt met een jonge groep, aangezien afgelopen zomer enkele ervaren spelers (Wesley en Rob van Nistelrooij en Bas van Venrooij) vertrokken. Zijn lijst met afwezigen is bovendien indrukwekkend. Zo mist hij Jarno van der Leest, topscorer vorig seizoen, met een ernstige blessure. "Die jongen is nog hartstikke jong en daar rekent Nulandia toch zeker een jaar of tien op in het eerste elftal. Maar dit seizoen komt hij waarschijnlijk niet meer in actie. Hij doet er wel alles aan om terug te komen." Rik Korsten is op de weg terug na een lange blessure, terwijl zijn broer Geert wat sukkelt met zijn kwetsuur. Tel daarbij nog meer blessures en twee spelers in Australië op en Van Vugt moet iedere week puzzelen. "Gelukkig hebben we vanuit het tweede elftal jonge talenten die ik op kan stellen. Zo hebben we met Rick van der Leest een uitstekende keeper van 17 jaar. Met de toekomst zit het wel goed. Ik zie onze groep ook iedere week beter worden. Als er dan straks wat vaste krachten terugkeren, wordt het nog beter."

Stabiele tweedeklasser
De doelstelling van Nulandia is om met eigen jongens te spelen en een stabiele tweedeklasser te worden. Of Van Vugt de komende jaren dan aan het roer staat, is nog onduidelijk. In november staat er een tweede gesprek met de technische commissie op het programma. De aandacht van Van Vugt gaat eerst uit naar de thuiswedstrijd zondag tegen Helden. "Een fysiek sterke ploeg. Ze pakten bijvoorbeeld een puntje tegen DESO en kunnen zeker wel wat. Wij pakken ze op onze eigen manier aan en gaan vol voor de winst."

Programma tweede klasse H:
-Nulandia - Helden
-Venlosche Boys - DESO
-Margriet - Volharding
-Mierlo-Hout - Berghem Sport
-Prinses Irene - SVC 2000
-NWC - SSS'18
-Wilhelmina'08 - ZSV

Stand tweede klasse H:
1. DESO/van der Horst 7-16
2. SVC 2000 7-14
3. Margriet 7-13
4. ZSV 7-11
5. Prinses Irene 7-10
6. NWC 7-9
7. Venlosche Boys 7-9
8. SSS'18 7-8
9. Mierlo-Hout 7-8
10. Helden 7-8
11. Volharding 7-7
12. Wilhelmina'08 7-7
13. Berghem Sport 7-7
14. Nulandia 7-6
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant