Afbeelding

Hobij neemt Ad Stas in de arm

Zakelijk 41 keer gelezen
VEGHEL – Ad Stas is per 1 oktober door Hobij Veghel aangesteld als adviseur Huisvesting. Stas was eerder Directeur Wooncorporatie Woonbelang Veghel. Met de benoeming wil Hobij haar expertise op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten vergroten.

[image=226711]

Ad Stas (64) nam in juli van dit jaar afscheid van Wooncorporatie Woonbelang Veghel (tegenwoordig Area) waar hij sinds 1977 directeur/bestuurder was. Daarvóór werkte Stas voor diverse aannemersbedrijven. Gedurende zijn loopbaan vergaarde Stas veel inhoudelijke en bestuurlijke kennis van de vastgoedwereld. In zijn periode in Veghel had en heeft Stas diverse nevenfuncties. Voor zijn verdiensten en inzet voor de Veghelse gemeenschap werd hij in juli van dit jaar benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.
Binnen Hobij zal Stas zich met name bezig houden met huisvesting. Een groot deel van de 1.200 flexwerkers die voor Hobij werken, woont in huisvesting die speciaal voor hen door de Brabantse uitzendspecialist wordt verzorgd. Het krachtenveld rondom deze huisvesting wordt steeds complexer. Directeur Han van Horen van HOBIJ hierover: ”Wij zijn arbeidsmarktspecialisten. Huisvesting is voor ons een vreemde eend in de bijt, maar het is wel een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor onze mensen.” De wet- en regelgeving met betrekking tot het huisvesten van arbeidsmigranten is echter divers en complex. Vandaar dat contact werd gezocht met Ad Stas. Vanuit zijn achtergrond is Stas bekend met de ins en outs van menswaardig, kwalitatief en betaalbaar wonen. Stas laat weten uit te zien naar zijn nieuwe functie: “Ik voel me nog heel vitaal en wil graag mijn kennis en ervaring inzetten. Het huisvesten van arbeidsmigranten is een belangrijk maatschappelijk vraagstuk en partijen zijn zoekende naar de juiste vorm. Aan dit proces een bijdrage kunnen leveren spreekt me aan ook omdat ik proef dat men bij HOBIJ de intentie heeft om naar de optimale oplossing te zoeken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant