Afbeelding

VVD-coryfee van Beek waarnemend burgemeester in Bernheze

Column 17 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=48657]

In Slabroek hebben we een heleboel koeien die Alberta heten. Maar hebben ze in Alberta ook koeien die Slabroek heten? Mooi niet. Maar zo gaat dat: als het leven eerlijk zou zijn, dan zou Elvis nog leven en al zijn imitatoren niet. Mijn neef Niko kwam laatst langs en vroeg me of hij even 50 euro kon lenen. Ik had maar 40. “Oké”, zei Niko, “dan hou ik nog 10 euro van je tegoed.” Nee, eerlijke mensen zijn met een gestolen lampje te zoeken. Achter de façade van behulpzaamheid en medemenselijkheid schuilt meestal eigenbelang en pure hebberigheid. Lees je een krantenkop over de aanstelling van een VVD-burgemeester in Bernheze, dan denk je meteen: welke corrupte wethouder heeft dat nou weer gelekt? En hoeveel is er voor hem aan de strijkstok blijven hangen?

Want vertel mij niets over Bernheze. Mijn opa was in lang vervlogen tijden burgemeester van Heeswijk én Dinther. Hij besloot alles 10 minuten vóór de raadsvergadering en iedereen vond dat prima zolang ze later maar de drankkast van mijn oma mochten inspecteren. In de jaren 80 kreeg Heeswijk-Dinther een burgemeester die voor de bouw van zijn ambtswoning de gemeentegrens 50 meter wist op te rekken. Een gebouw dat vreemd genoeg met dezelfde soort stenen werd gebouwd als het nieuwe winkelcentrum. Rara. Nee, ik weet er alles van: het leven is niet eerlijk.

Dat moeten ook die twee honden hebben gedacht die afgelopen week door hun lieve eigenaren werden achtergelaten, vastgebonden aan een Osse brievenbus. Net als de lokale voetbalsupporters aldaar die het liefst de hele selectie van FC Oss aan een brievenbus zouden willen binden. De fans zijn teleurgesteld en vinden de enorme investering van een seizoenkaart op deze manier weggegooid geld. En toegegeven, veel stelt het spel van FC (nog) niet voor. Ze zeggen dat ze de huidige nummer 1 van Al Caeda hebben opgepakt en dat ze hem op een plek wegstoppen waar hij de komende jaren geen kwaad kan, maar dan ben ik benieuwd waar hij bij FC Oss gaat spelen in de voorhoede? (1-0)

Oh wacht, nog even over die nieuwe waarnemende burgemeester: Waarom moest na Boelhouwer wederom een oud-kamerlid naar Bernheze worden gehaald? De volgende zal wel Jolande Sap zijn … Ik heb zelf van de week gesolliciteerd naar de burgemeesterspost in Grave. Kliknieuws meldde dat er zich daarvoor 40!! kandidaten hadden gemeld … maar ik ben de enige onafhankelijke kandidaat. Dus Grave, maak je borst maar nat!

Een nieuw waarnemend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant