Afbeelding

Gösgens: 'Spelers moeten harder worden'

Voetbal 13 keer gelezen
UDEN - Sleutelen, schaven, bijstellen, experimenteren. UDI'19-trainer Bas Gösgens blijft werken aan zijn favoriete opstelling. Vooral in defensief opzicht. Gösgens: "Al meerdere jaren worden dezelfde fouten gemaakt dus het is legitiem hier wat aan te doen. Ik was blij om te zien dat Nick van Dijk tegen DESO de bese man van het veld was. Hij blijft nu dus staan."

De pas 19-jarige Nick van Dijk kon voormalig rechterverdediger Bas Gösgens als lid van het centrale duo in Oss goed bekoren. "Nick heeft alles in huis wat een centrale verdediger nodig heeft. Ik denk ook dat hij samen met Mark van de Meulenhof een goed duo kan vormen en Giovanni Henskens is een logische linksback. Zeker in de opbouw. Daarbij wordt hij nu gedwongen om een man te pakken, in het verleden stond hij als centrale verdediger soms lucht te dekken omdat er niet de goede keuzes werden gemaakt. Overigens speelden we bij DESO vooral in de eerste helft enorm sterk. We hadden met 5-1 voor moeten staan, we misten enorm veel kansen. Na de pauze hanteerde DESO wat opportunistisch de lange bal waardoor zij ook mogelijkheden kregen. Wij in de omschakeling echter minstens net zo veel. Ik was zeer tevreden over ons spel."

Van der Berk
Ook nieuwkomer Bas van der Berk maakte in Oss een positieve indruk. "Bas speelde uitstekend totdat hij na een uur eruit moest. Hij had iets in zijn rug maar zondag zal hij zeker weer spelen. Een fitte Bas van der Berk is van absolute meerwaarde voor dit UDI'19. Hij is sterk aan de bal en heeft ook de diepgang en het inzicht. Gelukkig wordt hij steeds fitter, hij kan nog wel iets beter." De beslissing om Robin van Cuijk in het team te brengen als rechtsback lijkt een goede te zijn. "Ik denk dat Robin misschien wel tien jaar daar kan blijven staan. Hij heeft die capaciteiten. Daarbij is het een jongen die het in zich heeft om af en toe wat voor zichzelf en het team op te komen. Van mij mogen ze best tegen elkaar 'bakkessen', dat hebben we nodig. Baronie had vorige week de vallende ziekte maar dan moeten wij dat niet zomaar laten gebeuren. Bijt van je af, roep er schande van, lach cynisch, doe iets. Loop niet weg bij de zoveelste schwalbe, speel ook eens wat toneel. Nu konden ze bij Baronie hier slim gebruik van maken, mede omdat de KNVB dacht dat een 21-jarige jongen wel als scheidsrechter in dit duel zijn debuut op dit niveau kon maken. Een schande. Baronie was voetballend ook in deze wedstrijd wel wat beter hoor maar dat deze jongen mocht fluiten speelde zeker een rol in de uitslag."

[image=211317]

Someren
Aanstaande zondag gaat de reis naar Someren. "Een tegenstander die niets te verliezen heeft. Ze doen het met alleen jongens uit Someren en zien wel waar het schip strandt. Als ze degraderen is het ook goed maar ze tonen wel elke week honderd procent inzet. Daar heb ik respect voor. Dat moeten wij ook doen, dan hebben we een aardige kans om te winnen." Nog even vragen naar het regelmatige passeren van Michiel van Zuidam. Wat doet hij fout? "Michiel is in potentie een jongen die twintig keer per wedstrijd langs zijn tegenstander flitst. Hij is een uitstekende buitenspeler maar ook Michiel moet weten dat als hij niet presteert dat hij dan niet altijd speelt. Een goed spelende Michiel van Zuidam stelt gewoon zichzelf op hoor. Hij moet alleen bijvoorbeeld niet in de man komen terwijl hij zo snel als een speer is. Dat is nadenken, met het voetbal bezig zijn. Dat mis ik hier soms, maar daar werken we hard aan. Ja, je kunt gerust zeggen dat ik wat klootzakken in het team mis. We mogen, we moeten, harder zijn voor zowel tegenstander als medespelers. Alleen dan word je beter."(Tekst: WR)

Programma Hoofdklasse B
27-10-2012 19:30 Baronie - UNA
28-10-2012 14:30 Someren - UDI'19
28-10-2012 14:30 Goes - Groene Ster
28-10-2012 14:30 Blauw Geel'38 - Dongen
28-10-2012 14:30 Brabantia - Nuenen
28-10-2012 14:30 EHC - Venray
28-10-2012 14:30 Deurne - Schijndel
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant