Afbeelding

Mysterieuze vleugelvorm gevonden

Opmerkelijk 40 keer gelezen
UDEN - Erik is helderziend en ziet ook engelen, tenminste de energie, en dat zijn dan witte vormen mét vleugels. Dit is echter een echte afdruk van een vleugel op een raam bij een Udense antiekhandelaar, die dacht aan een vogel die tegen zijn raam was aangevlogen: “Maar ik wilde toch een keer iemand vragen wat het is.”

[image=226648]

Toevallig kwam Erik voorbij, maar dat is in de ogen van Erik niet toevallig. “Ik ben veel met engelen bezig en als ik ergens mee bezig ben trek ik die dingen aan. Ik kwam in Uden en ik moest rechts, maar ik ging links, en kwam hier en dacht: wat zie ik nou toch op die ruit?”
Een engelenvleugel? Het is in ieder geval niet geschilderd door een grapjas, want de structuur in de veren is piepklein en precies aangebracht. Maar hoe kan de vleugel zo mooi getekend zijn? En vogels hebben toch geen lading poedersuiker op hun vleugels? Dat zou er tijdens het vliegen toch meteen afklapperen!
“Ik zou het liefst een laboratorium laten onderzoeken, wat voor grei dat is”, vertelt Erik. “Als we graancirkels bezoeken dan heb je ook van dat witte poeder, een stof die normaal gesproken in die vorm niet op aarde voorkomt.”
Een laboratorium onderzoek is wat de de Udense vogelwacht betreft niet nodig. “Het is een duif, die hebben een poederachtige stof op hun veren”, weet vogelaar Peter.
Vogelaar Joop heeft zelf ook een zelfde soort foto met “een afdruk van zo'n aardsengel, compleet met twee vleugels en een staart”, grapt hij, maar ook dit is dus een duif die achterna werd gezeten door een sperwer en tegen het raam klapte.
Volgens Joop hebben duiven geen vetklieren, maar een natuurlijk poederdoosje van afgebroken donsveertjes. “Die groeien als maar door en de puntjes breken voortdurend af. Ze vormen een vettig, wasachtig en waterbestendig poeder dat de vogel over zijn veren verspreid.”
Geen engel dus, maar een gewone duif, al is het te hopen dat er een engeltje over die duif waakt, want die klap op het raam, moet gruwelijk zeer gedaan hebben.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant