Afbeelding

Deel Eerdse Bergen taboe voor verkeer

Algemeen 22 keer gelezen
VEGHEL/EERDE – Een deel van de Eerdse Bergen is binnenkort verboden terrein voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Dat is het resultaat van afspraken die de gemeente Veghel heeft gemaakt met de Dorpsraad en de natuurwerkgroep in Eerde.

[image=226670]

“Een deel van de Eerdse Bergen is een bijzonder gebied”, vertelt wethouder Annemieke van de Ven. “Zo liggen er stuifzandduinen en eikestobben. Dat is niet uniek, maar wel waardevol. Er zijn er niet veel van in Brabant. Dat natuurschoon willen we zoveel mogelijk bewaren en intact houden. Omdat er overlast is van onder meer wildcrossers gaan we het terrein gedeeltelijk afsluiten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Zo wordt het gebied ook beter toegankelijk voor wandelaars.”
Om het betreden van de Eerdse Bergen, tussen de Bergweg en De Kuilen, fysiek onmogelijk te maken worden er hekken en gaas geplaatst. “Dat gaat de Dorpsraad zelf doen. Wij stellen als gemeente de materialen beschikbaar en zij voeren de werkzaamheden uit. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie”, vindt Van de Ven.

Ommetje
Op initiatief van de Dorpsraad en in Eerde zeer actieve natuurwerkgroep is er ook een wandeling samengesteld in de omgeving van de Eerdse Bergen. “Deze wandeling maakt gebruik van bestaande wandelpaden.” Het zeven kilometer lange ‘Ommetje’ is volgens de wethouder inpasbaar in het netwerk van wandelknooppunten dat momenteel wordt opgezet. De realisatie en financiering komt van de wandelroute komt volledig voor rekening van de Dorpsraad. Het ‘Ommetje’ wordt vrijdag door de wethouder in gebruik gesteld.

[image=226672]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant