Afbeelding

3D: DAW bij winst van laatste plek af

Voetbal 4 keer gelezen
OSS – Na het bekerweekend is het weer competitievoetbal geblazen. Leuke wedstrijden in het verschiet. DAW wil eindelijk van die hatelijke laatste plek af. Dat kan bij winst op Ruwaard. Erp reist af naar het verre Gennep en Festilent zal maar al te graag het zo bewierookte Venhorst laten struikelen. We maken ons op voor een heerlijk voetbalweekend.

Door: Peter Kuijpers

[image=225272]

MVC blijft moeite houden met het voetbal in de derde klasse. De promovendus van vorig seizoen leed tot nu toe dikke nederlagen. De eerste punten kwamen twee weken geleden met een 3-5 zege bij Ruwaard. Nooit Gedacht, de tegenstander van zondag in De Mortel, is de kampioen van de gelijke spelen. Vier maal een gelijkspel en drie nederlagen is de ‘buit’ tot op heden voor trainer Jurgen van Wanrooy: “Die gelijke spelen schieten inderdaad niet echt op. Tegen Vitesse’08 bij vlagen goed gespeeld en voldoende kansen gecreëerd, alleen het laatste zetje ontbrak nog. Dinsdag tegen RKKSV Kruisstraat gespeeld en met 6-0 gewonnen. Hier maakte Willem Breddels weer zijn eerste minuten na zijn kruisbandoperatie en dat ging goed. Dan moeten we de lijn die we tegen Vitesse’08 hebben ingeslagen doorgaan zetten.”

[image=224879]

Drie punten
Bij DAW beginnen wat zonnestraaltjes binnen te vallen. De wachtkamer bij de DAW-verzorger wordt momenteel minder druk bevolkt. Trainer Henry van Wanrooy zijn keuzemogelijkheden worden wat ruimer. Van Wanrooy: “Ik denk dat ook Ruwaard wel snakt naar drie punten. Ik hoor over Ruwaard verschillende dingen. Het zou geen team zijn, maar wel een ploeg met veel potentie. Mooi gesproken, maar daar koop ik niets voor. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken. Drie punten heeft alle prioriteit. Er komen wat spelers terug van blessures. Ik hoop echt op winst en dan volgens traditie een heerlijk borreltje kunnen drinken met zijn allen.” Ruwaard-trainer Carlo van Bergen is van mening dat het gaat om twee ploegen die niet willen verliezen: “Amir Hashemi en ik vinden dat DAW veel te laag staat en ze zijn dan ook zonder twijfel licht favoriet met het thuis voordeel. Punten gaan pakken is dan vaak het enige medicijn om het lek boven water te krijgen. Gezien de stand op de ranglijst kunnen we wel spreken van een ouderwets degradatie duel dus.” Van Bergen zelf zal er hoogstwaarschijnlijk wegens ziekte niet bij zijn in Schaijk waar Hashemi de taken waar zal nemen.

Wat gehavend
Festilent maakt zich op voor Venhorst. De ploeg die tweede staat achter koploper Erp. Venhorst maakte zondag in het bekerduel tegen Blauw Geel een goede beurt vond ook trainer Marc van de Ven: “We zijn de wedstrijd tegen Blauw Geel zonder fysieke problemen doorgekomen. Uiteraard heeft Festilent weldegelijk een goede ploeg, daar zijn we ons goed van bewust. We draaien echter goed en gaan proberen die positieve lijn nog een tijdje door te trekken. De ploeg kijkt in ieder geval weer uit naar de competitie en zondag om half drie moeten we weer vol aan de bak om de drie punten in Zeeland te zien te bemachtigen.” Maikel van Orsouw, wellicht overbodig te zeggen, houdt de punten graag in Zeeland: “We zijn aanvallend wat gehavend. Luuk van Rooy en Jasper van den Berg zijn niet fit. Die verwacht ik zondag niet aan de start. Voor de rest zullen we er staan. We moeten alleen scoren. Tegen clubs als EVVC, DAW en Rhode vergaten we dat. We kunnen voetballend met iedereen mee. Al vind ik Achates wel een hele goede ploeg zo niet de beste. Natuurlijk gaan we voor de winst zondag.”

[image=194397]

Niet klagen
EVVC herstelde zich twee weken geleden in Rhode uitstekende van de nederlaag tegen Erp door met 1-3 te winnen. Zondag ontvangt het elftal van John van Nielen Achates uit Ottersum. Trainer Rutger Schuijffel zag zijn team Achates twee weken achtereen gelijkspelen en dat levert slechts één punt op. Winst in Vinkel zou een leuke opmaat zijn voor betere tijden bij Achatus. Johan van Nielen spreken we tijdens zijn middagwandeling: “Het gaat naar omstandigheden goed. Ik mag niet klagen. Ben bezig met de tweede chemo en dat gaat goed. Zondag komt het ongeslagen Achates naar Vinkel, op zich al een leuke uitdaging. Maar we leggen geen druk op het team. Een vierde plek is ook prima, we hoeven echt geen kampioen te worden. Vinkel moet wel letten op de omschakelmomenten. Daar moeten we ons niet laten verrassen omdat we natuurlijk met onze spelwijze ver naar voren spelen. Daar ging het tegen Erp ook mis. Zondag reken ik op drie punten.”

Mooie derby
Een mooie derby is zeker Avanti’31 – Rhode. Avanti’31 is het sluitstuk van de kopgroep waar Rhode op een zesde plek met vijf punten achterstand verblijft. Als Avanti’31 wint slaat het een bijna onoverbrugbaar gat van acht punten.

[image=226639]

Maling aan
Koploper Erp speelt uit naar Vitesse’08. Adel verplicht en de Erpenaren kunnen gezien hun verworven status alleen tevreden zijn met drie punten. Sinds zondag weten de Erpenaren in ieder geval weer wat verliezen is. Vierdeklasser Excellent had maling aan de opgebouwde status. Het schakelde de trotse koploper uit in de beker. Erp-trainer Raymond Koenraadt is behoudend: “Zo blijkt maar weer dat ook wij altijd scherp moeten zijn om tot een goed resultaat te kunnen komen, en dat ontbrak eraan zondag. Ik had graag de volgende ronde gehaald omdat het vervolg in de beker zo mooi had kunnen zijn. Nu ligt de focus volledig op de competitie en dan met name de wedstrijd tegen Vitesse ’08. We hebben wat goed te maken met z’n allen”

Programma voor zondag:
-MVC - Nooit Gedacht
-DAW - Ruwaard
-Festilent - Venhorst
-EVVC - Achates
-Avanti'31 - Rhode
-Vitesse'08 - Erp

Stand 3D:
1 Erp 7 - 21
2 Venhorst 7 - 17
3 EVVC 7 - 16
4 Achates 7 - 15
5 Avanti'31 7 - 13
6 Rhode 7 - 8
7 Festilent 7 - 7
8 Vitesse'08 7 - 5
9 Ruwaard 7 - 4
10 Nooit Gedacht 7 - 4
11 MVC 7 - 3
12 DAW 7 - 2
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant