Afbeelding

Succesvol debuut voor ‘Schrijver’ Hans

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
ROSMALEN – Een miljoen mensen zouden wel eens een boek willen schrijven. Een paar honderd doen dat ook en een enkeling daarvan lukt het ook nog eens om daarmee succes te hebben. Hans van der Linden uit Rosmalen behoort tot die laatste groep.

[image=226121]

De Rosmalenaar bracht ruim een jaar geleden zijn debuut-roman ‘Schrijver’ op de markt. Inmiddels zijn er meer dan 1500 exemplaren verkocht. Opmerkelijk, aangezien het boek alleen via zijn website te verkrijgen is (www.hansvanderlindenschrijver.nl). “Ik heb alles in eigen beheer gedaan, en vervolgens iedereen duidelijk gemaakt: ‘Ik heb een boek geschreven!’. Nou, dat heeft gewerkt.”
De 57-jarige Hans was jarenlang werkzaam als trainer/acteur in de communicatiewereld. ‘Altijd veel met taal en teksten bezig’, zoals hij stelt. In 2010 nam hij een grote stap. Hij ging minder trainen om te kunnen gaan schrijven. “Ik volgde mijn hart”, zegt Hans, die het schrijven van een boek overigens ook als een dagtaak beschouwt. “Wanneer ik schrijf begin ik om 8.30 uur en stop om 17.00 uur. Die discipline heb ik nodig.”
Voor zijn debuutroman trok de Rosmalenaar naar Dom-burg om daar in alle rust aan zijn boek te werken. Ook in ‘Schrijver’ gaat de hoofdpersoon naar Domburg om een roman te schrijven, maar dat is de enige overeenkomst tussen fictie en werkelijkheid. Het boek is een literair-psychologische thriller waarin Arend Witteveen besluit een roman te schrijven. ‘Schrijver’ volgt Arend in zijn gevecht het verhaal op papier te krijgen.

Speciaal voor de lezers van Kliknieuws en Weekblad Regio ’s-Hertogenbosch stelt Hans van der Linden drie gesigneerde exemplaren van ‘Schrijver’ ter beschikking! Lezers kunnen een mail sturen naar: redactie@weekbladregioshertogenbosch.nl. De boeken worden verloot.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant