Afbeelding

‘Laten zien dat samenwerken loont’

Kunst en cultuur 27 keer gelezen
UDEN/VEGHEL - Vanwege het Jaar van de Coöperatie schonk Rabobank Uden Veghel 50.000 euro aan Stichting BLUV. Die stichting zet de muzikale productie ‘Oorsprong’ op poten. De première is vanavond in de Koekbouw in Veghel.

[image=225365]

“We willen op deze manier op het gebied van cultuur iets terugdoen voor de maatschappij waarin we werken. Met de voorstelling willen we laten zien dat samenwerken loont”, vertelt Rianne Hermes, coöperatief adviseur bij Rabobank Uden Veghel. “We hadden het idee om een muzikale productie op te zetten die gebaseerd is op de film ‘As it is in Heaven’. We hebben daar mensen bij gezocht die er hun schouders onder wilden zetten. De financiering komt van ons, maar de creativiteit ligt volledig bij de mensen in de stichting die de productie maken. De voorstelling weerspiegelt wel het theam waar wij als Rabobank voor staan: samenwerking. De Rabobank is in het verleden ontstaan toen arme boeren hun krachten bundelden om zich sterk te maken tegen woekeraars. Samenwerking om zelfredzaamheid te bevorderen zie je ook terug in de productie Oorsprong.”

Eigen draai
In februari zijn de repetities gestart onder leiding van Harold Schraven, Katja Brooijmans, Mathieu Bosch en Marc Tooten. Productieleider Tooten: “We hebben mensen uit verschillende verenigingen uit Landerd, Boekel, Uden en Veghel bij elkaar gebracht. We hebben een eigen draai gegeven aan ‘As it is in Heaven’ en volgens mij is dat gelukt.” Het verhaal draait om de dirigent Daniel Daréus die na een hartaanval terugkeert naar zijn geboortedorp. Hij komt er erachter dat zijn carrière een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. Hij komt terug onder zijn artiestennaam en niemand herkent hem als het gepeste jongetje van vroeger. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingbluv.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant