Basisschool Jan Bluyssen kraakt de kluis

  •   keer gelezen
BOEKEL – Zo’n vierhonderd kinderen uit groep zeven van acht basisscholen uit Uden/Veghel gingen vanmiddag de strijd aan om de kluis met € 1.000,- van de Rabobank te kraken. De winnaar is basisschool Jan Bluyssen uit Uden.

[youtube=EbL9T6WlINw]

[image=225322]

Volgens het Nibud komt 1 op de 3 jongeren in de schulden. Belangrijkste oorzaak hiervoor is het gebrek aan financiële opvoeding. Rabobank wil de jeugd en jongeren helpen bij het financieel zelfstandig worden en komt met het spel Kraak de Kluis. Het spel draait vooral om samenwerken, kracht en kennis. De beste, slimste en sterkste groep wint een geldprijs die de school voor educatieve activiteiten kan besteden. Het spel bestaat uit een aantal quiz ronden en doe-opdrachten. Per opdracht is een sleutel te verdienen. De Udense school heeft de meeste sleutels bij elkaar gespeeld en gaat er vandoor met het koffertje met daarin € 1.000,-, die voorafgaand al door de directeur van de bank veilig opgeborgen werd in de kluis.
Aan de wedstrijd deden Octopus, Boekel, Jan Bluyssen, Uden, De Camelot, Uden, De Meent, Uden, De Ark, Veghel, De Bunders, Veghel, Edith Stein, Zijtaart, Maria ter Heide, Mariaheide, mee.

[image=225323]

[image=225324]

[image=225325]

[image=225326]
Meer berichten