Afbeelding

Medailles voor gouden leerkrachten

Onderwijs 50 keer gelezen
VEGHEL – Niemand minder dan burgemeester Ina Adema heeft vrijdagmorgen de leerkrachten van basisschool De Uilenbrink verrast met een gouden medaille. “Omdat het gouden meesters en juffen zijn”, legt Willem Bennenbroek namens de Leerlingenraad uit.

[youtube=U_xL2JfMqfE]

Het was het idee van de kinderen zélf om de burgemeester van Veghel uit te nodigen voor de Dag van de Leerkracht. “We hadden er eigenlijk niet op gerekend dat ze zou komen”, bekent Willem eerlijk. Met behulp van de ouderraad stuurden de kinderen een vrolijk versierde brief naar het gemeentehuis. De vriendelijke uitnodiging vond gehoor bij de eerste burger van Veghel. Ze werd op deze stormachtige vrijdagmorgen, zoals dat hoort bij een bezoek van een hooggeplaatst persoon, met een bloemetje ontvangen. Nadat Willem vanaf het podium de proclammatie heeft voorgelezen is het de beurt aan de burgemeester om haar taak uit te voeren, het uitdelen van de medailles. Voor iedere leerkracht ligt er een klaar op de zelfgemaakte kussentjes. Per groep komen ze via de rode loper, begeleid door trompetgeschal, bij de burgemeester. De kinderen verdringen zich om alles goed te kunnen zien en juichen hun meesters en juffen toe.

[image=225029]

Limousine
De Leerlingenraad mag na afloop in de docentenkamer nog even bijpraten met de burgemeester. De kinderen nemen meteen de kans waar om haar het hemd van het lijf te vragen. Je hebt natuurlijk niet iedere dag de burgemeester van Veghel aan tafel zitten. Of ze een limousine en bubbelbad heeft? En is ze wel ooit vrij? Heb jij ook op school gezeten, wil een jongen weten. Ook over haar bezoek aan De Efteling willen de kinderen alles weten. Met een lach beantwoordt Adema de vragen geduldig. Veel belangstelling is er voor de ambtsketting.
En de leerkrachten? Die vonden het allemaal prachtig. “Het maakt de dag toch extra bijzonder”, vindt een verraste adjunct-directeur Marly Bogers. De medaille, met daarop het logo van de school, hangt blinkend om haar schouders.

[image=225026]

[image=225028]

[image=225027]

[image=225031]

[image=225032]

[image=225033]

[image=225034]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant