Afbeelding

Theaterspoor viert 10-jarig bestaan

Kunst en cultuur 37 keer gelezen
UDEN - Theaterspoor viert zondag 7 oktober zijn 10 jarig bestaan met een programma vol muziek en theater, met als motto ‘jong geleerd, oud gewaardeerd’. De voorstellingen vinden plaats in De Eigen Herd en in Sint Jan en zijn bedoeld voor alle generaties: van 2 tot 102 jaar (en ouder).

[image=224952]

Speler én publiek in het decor
Om 11.00 en 14.00 uur speelt Bonte Hond ‘Harig Hondje’, een hartveroverende kleine voorstelling voor de allerjongsten waarin heel gewone dingen spelenderwijs uitgroeien tot bijzondere personages. Met de zoektocht naar een weggelopen hondje doet actrice Feike Looyen een beroep op fantasie en verwondering, met humor en improvisatietalent verteld en gespeeld in een prachtig vormgegeven speelhuis. Een theaterervaring voor peuters, kleuters én ouders waarbij het publiek letterlijk met zijn neus bovenop het verhaal zit en van dichtbij beleeft wat theater zo bijzonder maakt. (Vanaf 2 jaar)

[image=224955]

De voorstelling van 11.00 uur zit vol, maar voor 14.00 uur zijn er nog kaarten beschikbaar. Dat geldt ook voor Max de Mol, de voorstelling van Kooman’s Poppentheater die om 13.00 uur wordt gespeeld. Max de Mol is een spannende voorstelling met veel visuele effecten en een grote rol voor muziek. En natuurlijk zijn er ook veel momenten om te lachen! (Vanaf 5 jaar)

Spannend!
Bioloog Maarten Donker bestudeert het leven onder de grond. Als hij Wasco de Wasbeer zijn Aardkijker demonstreert, zien ze plotseling hoe een plagerig beest de Aardkijker stukmaakt! Wasco roept de hulp in van Max de Mol. Samen gaan ze onder de grond op zoek naar de boosdoener. Daar ontdekken ze een Blaaskaak die de baas speelt onder de grond. Hij wil ook Wasco en Max voor hem laten werken. Kunnen zij hem onschadelijk maken? En kunnen ze het arme Aardvarken redden?

[image=224468]

Beide voorstellingen staan in Ouderensociëteit De Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden. Tussendoor verzorgt de groep Droomwevers korte muzikale intermezzo’s in de foyer: Korte limericks, uitdagende tongbrekers, contrast rijmpjes en leuke raps, door twee zangers en een pianist. De kinderen beleven plezier en ervaren zelf hoeveel energie ze krijgen van taal en muziek. Voor ze het weten doe ze mee!

[image=224953]

Intiem huiskameroptreden
Naast De Eigen Herd doet ook Brabantzorg Sint Jan aan de Kerkstraat 8 mee aan deze feestelijke dag. In drie huiskamers geven Schrijver Jaap Robben en zangeres Stefanie Janssen kleine, intieme voorstellingen voor iedereen vanaf 7 jaar. Jaap Robben’s allernieuwste boek heet ‘Josephina’. Het is een poëtisch verhaal over een jongen die zijn oma observeert en haar leven beschrijft. Jaap geeft met een kamishibai, een vertelkast, een spreekbeurt over het begrip ‘oma’. Dat oma's hun hele leven als baby, meisje of mevrouw onderweg zijn naar één bestemming: oma worden.

[image=224956]

Stefanie Janssen is een avontuurlijke en veelzijdige zangeres. Zij treedt op in huiskamer of concertzaal, zowel klassiek als muziektheatraal. Speciaal voor dit feestje stelt zij een mooi boeketje opa- en oma-liederen samen.

Feestelijk slotakkoord
De feestelijke afsluiting vindt plaats in de vernieuwde Tuinzaal van Brabantzorg Sint Jan aan de Kerkstraat 8 te Uden. Om 16.00 uur speelt Art-Jan de Vries het programma Dierenvrienden, met bekende en minder bekende liedjes en verhalen van o.a. Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Toon Tellegen. Art-Jan en zijn muzikale vrienden Johan Hendrikse en Chris Grem nemen je mee op een reis door het dierenrijk. Bello, Bello niet zo trekken, Dikkertje Dap, Muis in de supermarkt en Twee reebruine ogen zijn enkele van de liedjes die voorbij zullen komen. Dat wordt meezingen dus!

[image=224951]

De voorstelling Dierenvrienden is toegankelijk voor iedereen, reserveren is niet nodig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Voor de huiskamervoorstellingen van Jaap en Stefanie moet wel worden gereserveerd. Dat geldt ook voor Harig Hondje en Max de Mol. Reserveren kan via (0413) 247 684 (Theaterspoor) en via . Op www.theaterspoor.nl zijn alle verdere details over deze dag te vinden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant