Afbeelding

Rached Dekker nieuwe voorzitter CDA

Politiek 111 keer gelezen
UDEN - Rached Dekker is maandagavond in de Algemene Ledenvergadering van het CDA Uden gekozen tot de nieuwe voorzitter van de partij. Hij volgt daarmee Annemieke de Winter–De Groot op die afscheid nam. Ze was sinds 2007 voorzitter.

[image=224855]

Rached Dekker is 36 jaar en woont sinds 2002 in Uden. Hij woont samen met Heidi en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd is hij trainer en coach van de F13 bij Udi19 en hij is gek op wintersport en voetbal. Hij werkt bij Ricoh Nederland B.V. in Den Bosch als commercieel manager. Over zijn motivatie om deze functie op zich te nemen zegt hij: “Mijn politiek geloof is dat ideeën links en rechts ontstaan maar oplossingen altijd vanuit het midden hun weg zullen vinden. Er is geen maatschappij denkbaar die volledig links of rechts geschoeid is waar de samenleving er als collectief beter op geworden is. Vanuit het collectief verder komen is voor mij een kernwaarde. Het CDA is voor mij dè partij waar dit gebalanceerd het meeste tot uiting komt. Hulp bieden waar het moet, zelfstandigheid verlangen waar het kan."

Signaal
"Het CDA kent pieken en dalen. De uitkomst van de landelijke verkiezingen heeft een duidelijk signaal afgegeven. Ook de regionale uitkomsten zijn helder en geven alle reden om duidelijk te laten zien waar het CDA voor staat. Het CDA heeft vanuit haar achterban al decennia lang een prachtige basis, maar die is onvoldoende gebleken om een duurzame toekomst tegemoet te gaan. Er zal gewerkt moeten worden aan de positie van de partij in de samenleving en in het bijzonder aan de kleur die wij als lokale afdeling aan Uden willen geven. In het huidige klimaat is dat een stevige maar mooie uitdaging. Samen met de steun en actieve inzet van onze achterban, de aanwas van nieuwe kiezers en leden reken ik op een mooie toekomst voor het CDA in Uden. Met als eerste mijlpaal de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.”
In de ledenvergadering is ook Eric Jongeneelen toegetreden tot het bestuur als secretaris, en werd afscheid genomen van Wim Donkers als lid van het bestuur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant