Afbeelding

De Soos krijgt bingoapparaat

Opmerkelijk 5 keer gelezen
ZEELAND - Dankzij een genereuze gift van de Rabobank heeft De Soos in Zeeland nu een bingoapparaat. De verstandelijk beperkten die De Soos bezoeken zijn dol op loterijen, kansspelen en andere spannende spelletjes, maar vooral ook op prijzen winnen. Het kienen met losse blaadjes pennen en balletjes bleek te omslachtig. Nu is er een elektronisch apparaat.

[image=224847]

Vier mensen van de Rabobank boden afgelopen zaterdag het cadeau aan. Ze werden met gejuich begroet door de bezoekers die allemaal heel blij waren met cadeau. Maar omdat de komende weken bij de Soos al van alles te doen is, Duitse avond, elf-elf met prinsverkiezing en Sinterklaas, is besloten om pas op 8 december voor het eerst bingo te spelen.
Door een simpele druk op de knop kiest de computer een nummer en dat verschijnt aan de voorkant van het kastje, terwijl de bingospreker het veld van getrokken nummers voor zich ziet. De bezoekers hebben schuifplankjes waarop ze het nummer kunnen afdekken, dus geen pennen, geen papier, geen inktvlekken. Bedoeling is om elke zes weken ’n uurtje bingo te spelen om leuke prijsjes.
Afgelopen jaar is uitgeroepen tot jaar van de coöperatie en de Rabobank, ook een coöperatie, heeft dat idee omarmt, omdat het belangrijk is dat mensen verbindingen leggen. De commissie RaboKado koos De Soos in Zeeland omdat daar om de twee weken verbindingen gelegd worden tussen mensen met een verstandelijke beperking.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant