Afbeelding

Expositie ‘Herfst’ in Kunsthuis

Kunst en cultuur 37 keer gelezen
UDEN - In het Kunsthuis van de Stichting Udense Kunstenaars is het de afgelopen weken een aardig rommeltje geweest. Maar dat was niet voor niets. Ook tijdens de transformatie van de ene tentoonstelling naar de andere blijven de deuren open staan. Zo is ook deze fase, die doorgaans achter de schermen plaatsvindt, toegankelijk voor het winkelend publiek. Vanaf vrijdag 28 september hopen de Udense Kunstenaars de bezoekers te verassen met de nieuwe tentoonstelling Herfst.

[image=223870]

Op vrijdag 3 augustus opende de Stichting Udense Kunstenaars het Kunsthuis. De voormalige kledingwinkel ‘Spinnula’ stond al enkele jaren leeg. Zolang er nog geen nieuwe huurders gevonden zijn zal de locatie gebruikt worden om Udense kunst te tonen. Het Kunsthuis opende met een Salon Tentoonstelling. De wanden werden van de vloer tot aan het plafond vol gehangen met verschillende werken van alle deelnemende kunstenaars. Dit was een vrolijke presentatie dat de diversiteit aan Udense kunst liet zien.
Voor de Atelier- en Kunstroute hebben de kunstenaars hun werk uit het Kunsthuis gehaald om op hun eigen locatie te kunnen presenteren. Ondertussen waren zij aan het werk gegaan met de Boomschalen. Elke kunstenaar bewerkte op zijn/haar eigen manier een stuk van de buitenkant van een boom. Tijdens de Avond voor Kunstminnend Uden zijn ze met een prachtige dans voor het publiek onthult. De bezoekers van het startpunt van de Atelier- en Kunstroute hebben ze in de theaterfoyer van Markant kunnen bewonderen.
Na het succesvolle weekend van de Atelier- en Kunstroute zijn de bewerkte boomschalen naar het Kunsthuis gebracht. Het zijn prachtige kunstwerken geworden die het waard zijn om langer getoond te worden. Inmiddels zijn drie boomschalen uitgezocht door het Religieus Museum. De boomschalen van Genoveef Lukassen, Marga Jansen en Nathalie Abbing zullen daar tot en met 11 november te zien zijn in de tentoonstelling die in het teken staat van het jaar van de Boom.
In het Kunsthuis ontstaat ondertussen een nieuwe tentoonstelling met het thema Herfst. De boomschalen worden omgeven door werk van Udense kunstenaars binnen het thema. Afgelopen week hebben de kunstenaars nieuw werk naar het Kunsthuis gebracht en is er druk gesjouwd en geschoven, op zoek naar de beste opstelling en combinaties. Het zit in de planning om vrijdag 28 september de tentoonstelling Herfst in volle glorie aan het publiek te kunnen tonen.

Het Kunsthuis is geopend op vrijdagen van 11:00 tot 21:00, zaterdagen van 11:00 tot 17:00 en koopzondag van 11:00 tot 17:00. Brabantplein 40 Uden.
www.stuk-uden.nl


[image=223871][image=223869][image=223872][image=223873]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant