Afbeelding

‘Ontwerp een verkeersbord voor het bos’

Verkeer en vervoer 42 keer gelezen
UDEN - Het Slingerpadfestival legt de komende maand veel aandacht op het zebrapad in het project ‘Overstekend wild’ in de bossen rond Naat Piek. De Udense afdeling van Veilig Verkeer Nederland richt zich tijdens het festival op verkeersborden in het bos. “Aangezien er nog niet zoveel ‘bos-borden’ zijn, willen wij de kinderen vragen om zelf een verkeersbord voor het bos te ontwerpen.”

[image=224409]

“Bedenk een verkeersbord voor in het bos wat nog niet bestaat”, legt Trudie van Lankvelt
uit. “Alle kinderen mogen elke vorm van creativiteit gebruiken. De borden, liefst met onderliggende uitleg kunnen, wanneer er ruimte en tijd is, op school worden gemaakt of individueel of met een groepje thuis.
Voor elke leeftijdsgroep is er een passende prijs te winnen en de school waarop de uiteindelijke winnaar zit wordt, wordt samen met de winnaar in het zonnetje gezet. “Het is de bedoeling dat er een echt verkeersbord wordt gemaakt van de winnende inzending”, vertelt Trudy. “Deze actie heeft als doel om kinderen op een andere manier met verkeer bezig te laten zijn. De educatieve waarde zit in de algehele bewustwording rond verkeer en het feit dat de kinderen zich dienen te verdiepen in de bestaande verkeersborden om zo iets unieks te bedenken. Daarnaast denken zij na over de leefbaarheid, het reilen en zeilen in het bos en wellicht ook over gewenste gedragregels die daarbij van toepassing kunnen zijn.”

Het Slingerpadfestival is vandaag bij Naat Piek, maar de bijzondere zebrapaden in het bos blijven liggen tot en met de herfstvakantie. Dat is ook de uiterste inleverdatum om mee te doen met de verkeersbordenwedstrijd. De inzendingen kunnen worden ingeleverd (via de meester of juf) bij de Verkeersouder/maatje van de school. Insturen kan ook naar VVN afdeling Uden, Postbus 395, 5400 AJ in Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant