Afbeelding

Slingerpadfestival bij Naat Piek van start

Kunst en cultuur 34 keer gelezen
UDEN – Theater, muziek, natuur, literatuur en beeldende kunst, het komt allemaal samen tijdens het zesde Slingerpadfestival vandaag en morgen gehouden wordt in en rond Naat Piek. Het Slingerpad wordt daarbij voorzien van zebrapaden voor het ‘Overstekend Wild’.

Zebrapaden op het Slingerpad voor vlinders en kikkers? “Het zebrapad wordt door heel veel mensen als niet meer veilig ervaren”, vertelt Marc Isphording. “Dit is een ludieke manier om aandacht te vragen voor wat sommige mensen als een probleem ervaren. Tegelijk is het een project waar ouders met kinderen gaan wandelen: ‘kijk nou: hier steken de kikkers over’.”
De zebrapaden blijven een maand liggen, maar het Slingerpadfestival zelf duurt twee dagen. “Zaterdagavond en zondag hebben we mooie voorstellingen en zondag bruist het hier ook met activiteiten die gratis toegankelijk zijn”, vertelt Marc.
Er is bijvoorbeeld een workshop skeletjes knutselen, concerten van Samba Salad en de Droomwevers en heel bijzonder het Vervogelhuisje. “Hoe zou jij klinken als je een vogeltje bent”, legt Marc uit. Een ander hoogtepunt wordt de Bangelijke Kermismolen, een draaimolen met figuren geïnspireerd op Jeroen Bosch terwijl in het Naat Piek theater wordt voorgedragen uit een boek en de tekenaar er live bij tekent. “Vanaf twee jaar al is er van alles te doen, van 12.00 tot 17.00 uur. Er is ook een terras met koffie en we hebben grote tenten!”

Zie ook www.slingerpadfestival.nl.

[image=190995][image=190994][image=190987][image=190997]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant