Afbeelding

Plezier Zeelandse jeugd met klimtouw

Opmerkelijk 45 keer gelezen
ZEELAND – Carla van Asseldonk uit Zeeland woonde in een rustig straatje met tegenover haar huis een kleine vijver en een trapveldje. Totdat haar zoon een klimtouw in een grote treurwilg hing. Ze stuurde naar Kliknieuws een enthousiaste reactie.

[image=224219]

Langs de vijver staan een paar knotwilgen en twee grote treurwilgen. De kinderen gebruikten de takken van de treurwilg om aan te zwieren maar herhaaldelijk werden de handen opengehaald aan de takken.
“Mijn zoon, klimmend boomverzorger, heeft twee weken geleden een klimtouw in een van de treurwilgen gehangen en sindsdien is mijn rustige straatje veranderd in een heerlijk rumoerig straatje met veel gelach en plezier. En met mij beleven veel andere volwassenen veel plezier aan het enthousiasme waarmee de kinderen hiermee omgaan. Uit school wordt de fiets aan de kant gelegd, een paar keer heen en weer geslingerd en op de terugweg naar school herhaalt dit ritueel zich. Na schooltijd is het een drukte van belang.
Met verbazing hebben wij de afgelopen weken bekeken en ervaren hoe een simpel klimtouw kinderen aan kan zetten tot bewegen, maar ook om te zien hoe sociaal kinderen hiermee omgaan en de zorg die ze hebben voor een nette omgeving rondom de boom.
Ik wil iedereen graag van dit speelse element in mijn straat getuige laten zijn.”

[image=224220][image=224218]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant