Kijkje in keuken van kunstenaars

Kunst en cultuur 58 keer gelezen
UDEN - De ateliers van 27 Udense kunstenaars zijn, in het kader van de Udense Atelier- en Kunstroute 2012, geopend op zaterdag en zondag 15 en 16 september van 11.00 tot-17.00 uur. Iedereen kan twee dagen gratis een kijkje nemen in de keuken van diverse kunstenaars.

[image=222624]

De foyer van theater Markant is op zaterdag en zondag het startpunt. De kunstenaars geven hier een voorproefje op de route. Er zijn kunstkoopjes te koop in de ‘De-tot- €100,00- galerie’ en de jonge Udense artiest Pablo den Draek treedt op. De totale route is 36 kilometer lang en gaat vanaf Markant langs de diverse ateliers, het Pnemgebouw, de Ideeënfabriek, Odiliapeel en Volkel. Omdat ‘de boom’ dit jaar het leidend thema van de route is, leveren enkele kunstenaars een bijdrage te leveren aan de expositie De boom die momenteel in het Museum voor Religieuze Kunst te zien is. Op zondag speelt er bovendien het harptrio Yi-Hé Zhu, Linda Li en Kirsten Pennings. Bezoekers kunnen instappen in de Knoerissenbus en genieten van dichter Maarten van de Elzen, accordeonist Niels Swinkels en rapper Birdies! Er zijn kunstBOBpers beschikbaar. Bel 06-12077137 en een vrijwilliger rijdt een milieuvriendelijke Toyota Prius naar een kunst-adres in de route. Overal langs de route worden de adressen aangeduid met vlaggen.

In het Udens Weekblad van afgelopen woensdag stond een plattegrond afgedrukt, die ook via de link onder de foto's te downloaden is. Kijk voor meer informatie op www.stuk-uden.nl.

[image=223762]

[image=223760]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant