Afbeelding

Markant Uden verwent zijn vrienden

Kunst en cultuur 64 keer gelezen
UDEN – De ‘Vrienden van Markant’ werden donderdag getrakteerd door Markant Uden op een voorproefje van het komende theaterseizoen. Een kleine Uitmarkt, zo noemde presentator Toine -‘de nieuwe Mart’- van Peperstraten de avond.

[image=223747]

Nadat danseressen van Chantal van de Water de avond geopend hadden, ging directeur Maarten Prinssen kwam naast zijn vriend en Studio Sport-presentator op de sofa zitten om naar filmpjes van het komende seizoen te kijken. Ook mocht Maarten natuurlijk vertellen over de ontwikkelingen die volop gaande zijn rond Markant Uden. De naamsverandering bijvoorbeeld. “In Markant Uden gebeurt meer dan alleen theater”, vertelde Maarten. Hij had ook leuke nieuwtjes voor de Vrienden van Markant. “We gaan de vrienden uitnodigen voor premières in het land om daar dan recensies voor ons over te schrijven.” Het past in beleid van Markant Uden om meer ‘vraag’—gericht te gaan werken.
Om teveel betaalde BTW terug te laten vloeien naar de bezoekers van Markant, wordt het komende jaar gratis koffie en thee geschonken. “En we komen af en toe met de bitterballen rond.”

[image=223748]

Daarna werd de nieuwbouw besproken door Toine van Peperstraten met de aannemer, de architect en de kraanmachinist. Voor de winter hoopt de aannemer dat de nieuwbouw waterdicht is. Grappig was het verhaal van de architect over hoe hij met Cor van der Heijden samenwerkte. Ogenschijnlijk onmogelijke wensen bleken uiteindelijk toch uitvoerbaar. Markant Uden opent in september een evenementenzaal bovenop een restaurant!
Bart Stultiens kwam ook langs en vertelde over zijn komende oudejaarsconference, waarna het programma in zaal afgesloten werd door de cabaretier Sylvester die een try out van zijn try out gaf.

[image=223749]

[image=223750]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant