Afbeelding

'Mail & Winactie' bij regionale theaters

Kunst en cultuur 52 keer gelezen
UDEN/OSS/VEGHEL/CUIJK - Het is inmiddels een vaste traditie, de gezamenlijke theateractie van de schouwburgen van Uden, Oss, Veghel en Cuijk. Aan het einde van de maand, te beginnen op woensdag 26 september, presenteert elk theater in deze krant een speciale ‘Mail & Win Maandactie’. Het sturen van een e-mail naar het betreffende theater, of het invullen van het actieformulier op de website van het theater, is voldoende om kans te maken op vrijkaarten voor geselecteerde voorstellingen.

[image=223707]

Theater Markant, Theater De Lievekamp, Theater De Blauwe Kei en Schouwburg Cuijk hebben enige jaren geleden de handen ineen geslagen met als doel om de voorstellingen in deze theaters aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Inwoners van bijvoorbeeld Cuijk kunnen op deze wijze eenvoudig op de hoogte worden gebracht van interessante voorstellingen in Veghel, Uden of Oss. Van solotoneel tot cabaret en van familievoorstelling tot opera. De Winter mediagroep biedt hiervoor het juiste podium en de ervaring leert dat elke maand het aantal reacties op de theateractie erg groot is.

Tipje van de sluier…
Woensdag 26 september gaat de theateractie weer van start en welke voorstellingen hierin aan bod komen, is elke maand weer een verrassing. Maar we kunnen vast een tipje van de sluier oplichten…

HEMA, de musical en De Jantjes
Theater Markant presenteert onder meer op woensdag 28 en donderdag 29 november HEMA de musical. Het publiek kan zich opmaken voor een stel uitstekende acteurs, dansende rookworsten en een moment van roem voor enkele echte HEMA-medewerkers uit Uden. Daarnaast speelt Daniël de Boissevain de hoofdrol in het humoristisch toneelstuk ‘Haantjes’ naar het gelijknamige boek van Kluun. Gedurende de kerstvakantie (28 en 29 december) brengt cabaretier Bart Stultiens het Udens Oudejaarsprogramma ‘Terug naar Uden’ op de planken. Dit en nog veel meer is te zien in Markant Uden.
De musical De Jantjes, met naast Willeke Alberti maar liefst drie Cuijkenaren in de cast, wordt op 3 oktober in schouwburg Cuijk op de planken gebracht. Enkele weken later is de Belgische cabaretier Philippe Geubels, herkenbaar aan zijn typische lijzige stemgeluid, met zijn programma ‘Made in Belgium’ te gast. Maar ook de jongste theaterliefhebbers kunnen in Schouwburg Cuijk terecht voor familievoorstellingen als ‘De Bende van de Korenwolf’ en ‘Koning van Katoren’.

Aspects of Love en Face Nord
Eind september staat al één van de hoogtepunten in De Lievekamp op het programma: de Andrew Lloyd Webber-musical ‘Aspects of Love’, geproduceerd door Joop van den Ende. Daarnaast introduceert het Osse theater dit seizoen in samenwerking met vier restaurants uit Oss de ‘Diner- en Applauskaart’, dineren én sparen voor een gratis voorstelling. In december staat de ‘Lievekamp Kerstspecial’ op het programma, een voorstelling in het teken van Kerstmis met en door verschillende dans-, muziek- en toneelverenigingen uit Oss en omgeving.
Theater De Blauwe Kei opent het seizoen met de spectaculaire acrobatische voorstelling Face Nord. Daarna volgen nog meer bijzondere voorstellingen. Zo neemt Leon van der Zanden de dvd op van zijn show Vruchtvlees in De Blauwe Kei. In december staat de vetste musical van het jaar, Dik Trom, in Veghel. Zowel Ruth Jacott als Frans Bauer en de 3JS zijn het komende seizoen te zien en voor de kleinste bezoekers staan onder andere de voorstellingen Alfred Jodocus Kwak en Nijntje op het programma.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant