Afbeelding

Dé Avond voor Kunstminnend Uden

Kunst en cultuur 47 keer gelezen
UDEN - “Het is de vijfde Udens Atelier- en Kunstroute dus daar hoort een feest bij”, vertelt Ellen Prosée. De Udense presenteert vrijdag 14 september in de foyer van Markant Uden ‘De Avond voor Kunstminnend Uden’. “Zorgen dat iedereen geïnteresseerd is in wat er komt”, zo omschrijft ze haar taak. “De aandacht van het publiek pakken.”

[image=223683]

Ze heeft de avond al helemaal in beeld. Om 19.00 uur als de deuren van Markant open gaan begint World Wide Women te spelen. “Een groep vrouwelijke muzikanten die heel de wereld in muzikale blokken vangt. “ Om 19.30 uur begint de avond officieel met een woordje van de voorzitter van STUK Nathalie Abbing en van burgemeester Hellegers. De officiële openingshandeling van de Atelier- en Kunstroute vindt daarna plaats door Dansschool Chantal van de Water. “Tijdens deze openingsdans worden de boomschalen omgedraaid waar iedere deelnemer aan de kunstroute een eigen werk van heeft gemaakt. Vervolgens speelt World Wide Women nog een keer, waarna we een korte pauze houden.”

Poëzie
Stil wordt het na de pauze, zo verwacht Ellen, want dan draagt de 17-jarige Sarah van Hugte enkele gedichten voor. “Ik heb haar gehoord en ik werd er steeds stiller van.” Sarah treedt op met muzikale begeleiding van Janneke van Vugt op de piano. Daarna wordt de stilte weer verbroken door Dansschool Chantal van de Water met een hip-hop en jazz combinatiedans. “Tot slot is het uit je dak gaan met de coverband Buckle Up die rocknummers speelt van bands als AC/DC, Coldplay en Foo Fighters.”
Het wordt een mooie avond, weet Ellen zeker. “De entree is gratis en iedereen kan ook vrij inlopen. Wil je één artiest zien, dan kan dat. Wil je alleen lekker rocken, kom dan rond half tien.”

Kijk voor meer informatie over de Kunstroute op www.stuk-uden.nl.

[image=223684]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant