Afbeelding

"Meer mensen gaan stemmen dit jaar"

Politiek 43 keer gelezen
UDEN - Het was een prachtige zaterdag om campagne te voeren. De lokale fracties van de SP, PvdA, D66 en de VVD profiteerden daar van en voerden driftig campagne in het winkelcentrum van Uden. De plaatselijke VVD kreeg halverwege de middag versterking vanuit Den Haag. Huidig Tweede Kamerlid en en ex-gedeputeerde van Noord Brabant, Cora van Nieuwenhuizen en anderen deden een rondje mee.

[image=223288]

Met de landelijke verkiezingen komende woensdag die steeds dichterbij komen, is het belangrijk om je politieke gezicht te laten zien aan de stemmers. En dat deden de Udense raadsleden met hun achterban dan ook deze zaterdag. D66 deed 's ochtends een ronde, de SP, VVD en PvdA bleven tot een eind in de middag. "We merken dat de mensen beter op de hoogte en meer betrokken zijn", zegt René Peerenboom. En Cora van Nieuwenhuizen: "We waren al in Boxmeer, Helmond en Veghel en ik merk dat veel mensen nu strategisch gaan stemmen. Toch maar op de VVD zodat de SP en PvdA het in ieder geval niet worden."
Sultan Günal vraagt aan een jong stel of ze weten wie dat is en wijst op defoto van Samsom. "Jawel hoor, zeggen de meisjes en Günal lacht opgelucht. De PvdA staat gezellig naast de VVD. "Dan bieden we straks aan die Haagse VVD-ers een rode roos aan", lacht Gerrit Overmans.
Een eindje verderop staat de kraam van de SP. Spencer Zeegers heeft al vele gesprekken gevoerd en daar heeft hij dorst van. De kraam staat pal in de zon en een kartonnen Emile Roemer lacht iedereen toe. "In tegenstelling tot de VVD, nemen wij de tijd om met de mensen te praten", zegt Zeegers. "Ik merk dat meer mensen gaan stemmen dit jaar. Het lijkt erop dat ze er de noodzaak van in gaan zien, nu ze zelf voelen dat het minder goed gaat."
De Udense CDA raadsleden waren op deze zonnige zaterdagmiddag niet actief in het centrum van Uden.

[image=223287][image=223286][image=223289][image=223290][image=223291][image=223292][image=223293][image=223294] [image=223295]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant